GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πορεία προς το Πάσχα

Από την Ι.Μ. Κισάμου και Σελίνου Το εσπέρας της 26ης Απριλίου στο «Τσατσαρωνάκειο» Πολύκεντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου...

Από την Ι.Μ. Κισάμου και Σελίνου

Το εσπέρας της 26ης Απριλίου στο «Τσατσαρωνάκειο» Πολύκεντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου, στην Κίσαμο, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση η οποία περιελάμβανε παρουσίαση  βιβλίου, με τίτλο  «Τα Γράμματα της Παναγίας» του κ. Βαγγέλη Θ. Κακατσάκη, διδασκάλου (έκδοσις της Ι. Μητροπόλεως).
Τα κείμενα από το Βιβλίο, τα οποία είναι γράμματα της Παναγίας, ένα για κάθε ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας, διάβασαν εκπαιδευτικοί, φιλόλογοι και λογοτέχνες της περιοχής. Τμήμα της Βυζαντινής χορωδίας του Ωδείου της Μητροπόλεως απέδωσε Ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδος.
Ο συγγραφέας, αναφέρθηκε στην συγγραφή των γραμμάτων της Παναγίας, ως και στην από πολλών ετών σχέση του με την Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου, καθώς όπως είπε «μαθήτευσε» κοντά στον μεγάλο παππού της Κρήτης, τότε, Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Ειρηναίο Γαλανάκη. Ευχαρίστησε, επίσης, τον επιχώριο Μητροπολίτη κ. Αμφιλόχιο για την αποδοχή έκδοσης του Βιβλίου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος, αφού ευχαρίστησε τον συγγραφέα ως και τις παρουσιάστριες του βιβλίου, καθώς και τα μέλη της Βυζαντινής χορωδίας του Ωδείου της Μητροπόλεως  για την άρτια απόδοση των Ύμνων, σημείωσε: «τις μεγάλες αυτές ημέρες της Χριστιανοσύνης ας αφήσομε κάθε «βιοτική μέριμνα» και ας στρέψουμε τον νου και την καρδιά μας προς τον Κύριο μας, ο Οποίος πορεύεται και πάλι την οδό του μαρτυρίου. Πορεύεται προς το Εκούσιον Πάθος, σηκώνοντας στους ώμους Του τις αμαρτίες όλου του κόσμου.
Αν θέλομε η δική Του Ανάσταση να σημάνει την απαρχή και της δικής μας συναναστάσεως είναι αναγκαίο να συνειδητοποιήσομε πόσα από τα καρφιά που και πάλι η αχαριστία και αγνωμοσύνη του ανθρώπου θα καρφώσει το βράδυ της Μ. Πέμπτης στο πανάχραντο Σώμα Του, είναι τα καρφιά της δικής μας αχαριστίας, αγνωμοσύνης και προδοσίας», κατέληξε ευχόμενος στο πολυπληθές ακροατήριο καλή Αγία Εβδομάδα και Καλή Ανάσταση.

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση