GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τα δάνεια τραπεζών

Στο μικροσκόπιο των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη προκάλεσαν οι καταγγελίες του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μι...


Στο μικροσκόπιο των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη προκάλεσαν οι καταγγελίες του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη για τον ρόλο της Τράπεζας της Ελλάδος και τυχόν παραλείψεις στον έλεγχο της μεταφοράς δανείων ελληνικές τράπεζες σε θυγατρικές στο εξωτερικό.
 Πιο συγκεκριμένα οι εισαγγελείς εξετάζουν την μεταφορά, σύμφωνα με τις καταγγελίες, δανείων 32 δισ. ευρώ που είχαν χορηγήσει ελληνικές τράπεζες στο δίκτυο των θυγατρικών τους στο εξωτερικό , προκειμένου «να μην καταστεί σαφές ούτε ποιοι δανειοδοτήθηκαν και βέβαια να βελτιωθεί η εικόνα τους».
 Επιπλέον ερευνάται η έγκριση εκ μέρους της Κεντρικής Τράπεζας για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετόχων της Proton Bank από τον προφυλακισμένο σήμερα επιχειρηματία Λ.Λαυρεντιάδη η οποία δόθηκε στις 30 Μαρτίου του 2010. Σύμφωνα με τις καταγγελίες του Μιχάλη Καρχιμάκη είχε προηγηθεί αρνητική θέση των ελεγκτών της Τράπεζας Ελλάδος στις 2 Μαρτίου του 2010 η οποία αφορούσε δυσπιστία για την προέλευση των χρημάτων του επιχειρηματία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση