GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κατάκολο: Στιγμές νοσταλγίας και ελπίδας για το σιδηρόδρομο

Αν και στο Κατάκολο ελέω κρουαζιέρας βλέπουν συχνά το τρένο να έρχεται το χθεσινό που αφίχθη λίγο πριν από τις τρεις το μεσημέρι ήταν κ...

Αν και στο Κατάκολο ελέω κρουαζιέρας βλέπουν συχνά το τρένο να έρχεται το χθεσινό που αφίχθη λίγο πριν από τις τρεις το μεσημέρι ήταν κάτι διαφορετικό. Ένα περιηγητικό τρένο...

της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που μετέφερε 70 Βρετανούς τουρίστες που επέλεξαν να το ναυλώσουν για να πραγματοποιήσουν το γύρο της Πελοποννήσου. Τους τουρίστες υποδέχθηκαν τοπικοί φορείς του Κατακόλου, που όπως είπαν είχαν ήδη προετοιμάσει το έδαφος στην αγορά για την φιλοξενία τους.

Το περιηγητικό τρένο που πραγματοποιεί το γύρο της Πελοποννήσου ξεκίνησε από την Πάτρα. Οι Βρετανοί τουρίστες έφτασαν εκεί, αφού πρώτα ταξίδεψαν αεροπορικώς για την Αθήνα από τη χώρα τους και μετά οδικώς έως την αχαϊκή πρωτεύουσα. Την πρώτη ημέρα ταξίδεψαν για το Κατάκολο όπου διανυκτέρευσαν σε ξενοδοχεία της επιλογής τους. Η δεύτερη μέρα έχει προορισμό την Καλαμάτα και η τρίτη την Κόρινθο για να επιστρέψουν μέσω Τρίπολης και Μεγαλόπολης στην Κυπαρισσία. Μάλιστα είναι η πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια που περνά επιβατική αμαξοστοιχία στην Μεγαλόπολη και μετά από 2,5 χρόνια στην Κυπαρισσία. Την τελευταία ημέρα το τρένο θα ταξιδέψει για την Πάτρα, από όπου θα πάρουν το δρόμο της επιστροφής οι 70 τουρίστες.

Σε δηλώσεις του ο Λευτέρης Μαρούσης, σύμβουλος Διοίκησης ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τόνισε πως η γραμμή του Κατακόλου είναι η πρώτη υπεραστικού τύπου στην Ελλάδα, καθώς η γραμμή Πειραιάς – Θησείο που αναφέρεται ως η πρώτη της χώρας είναι η αρχή του ηλεκτρικού και ήταν αστικό δρομολόγιο. «Συνεχίζεται με επιτυχία το εγχείρημα της τουριστικής αξιοποίησης ολόκληρου του Σιδηροδρομικού Δικτύου Πελοποννήσου από πλευράς ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Σήμερα η αμαξοστοιχία φιλοξενεί γκρουπ Άγγλων επιβατών που έχουν έρθει στην Ελλάδα αποκλειστικά για το συγκεκριμένο δρομολόγιο, για το γύρο Πελοποννήσου και έχουν ναυλώσει την αμαξοστοιχία. Είναι ένα εγχείρημα όπου ο σιδηρόδρομος δίνει πνοή σε όλα τα μέρα από τα οποία διέρχεται, φέρνει ανάπτυξη, είναι πολιτισμός και από ότι φαίνεται από τις πληρότητες, το κοινό προτιμά πάλι το τρένο γιατί αναγνωρίζουν τον οικολογικό και ασφαλή ρόλο του και όλα τα πλεονεκτήματα που παρέχει».

Παράλληλα ο κ. Μαρούσης σχολίασε πως η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το σκοπό αυτό έχει αναπαλαιώσει και ανακατασκευάσει τις μηχανές των τρένων με τη χρήση νέων συστημάτων, ενώ σταδιακά προχωρά η ίδια διαδικασία για τα βαγόνια.

Σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κατακόλου, Σπύρος Χιώνης, εξέφρασε τη χαρά του για την θετική αυτή εξέλιξη και εξήρε τις προσπάθειες που κάνει ο κ. Μαρούσης για την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο, με τα πρώτα δείγματα να είναι ενθαρρυντικά. «Μακάρι να δούμε κάποτε το ελληνικό κράτος και το τρένο να «ξανασφυρίζουν» σε σωστές όμως βάσεις. Στο Κατάκολο έχουμε ενημερώσει τους καταστηματάρχες να παρέχουν την ανάλογη φιλοξενία.

Στηρίζουμε με μεγάλη χαρά αυτή την προσπάθεια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τους ανθρώπους που ήρθαν εδώ, τους ευχαριστούμε που επέλεξαν το Κατάκολο ως τόπο προορισμού». Ζητώντας του να σχολιάσει το συνδυασμό τουριστικού τρένου και κρουαζιέρας, απάντησε πως «μπορούν να συνδυαστούν το τρένο με την κρουαζιέρα αν υπάρχει βούληση. Εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε με τις δυνάμεις να προβάλουμε τον τόπο μας και να μπορέσει η χώρα μας να αντεπεξέλθει τα προβλήματα και τις δυσκολίες, να γίνει ένα νέο ξεκίνημα μαζί».
ilialive.gr

1 σχόλιο

  1. Μάκη μου, δεν πιστεύω οι άνθρωποι να είδαν ακόμη το "Ανδρέας Παπανδρέου" στο νοσοκομείο του Πύργου ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση