GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όχι στις κρατικές τράπεζες, λέει ο Στουρνάρας

Καμία αναστολή αναφορικά με την εθνικότητα των τραπεζών στο μέλλον δεν φαίνεται να έχει... η ηγεσία του οικονομικού επιτελείου της κυβέ...

Καμία αναστολή αναφορικά με την εθνικότητα των τραπεζών στο μέλλον δεν φαίνεται να έχει... η ηγεσία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

Ο ίδιος ο κ. Γιάννης Στουρνάρας δηλώνει ότι «αυτό το θέμα είναι το τελευταίο που τον ενδιαφέρει» και ότι «το κρίσιμο ζήτημα για τον ίδιο είναι η εσωτερική υγεία των τραπεζών μας».

Αυτό πρακτικά συνεπάγεται ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα, το πιθανότερο είναι ότι οι ελληνικές τράπεζες θα μπουν για τα καλά στο στόχαστρο ξένων ομίλων, οι οποίοι, εφόσον κάνουν τις κατάλληλες προσφορές, θα τις αποκτήσουν κιόλας.

Στο οικονομικό επιτελείο, όμως έχουν ξεπεράσει κι ένα ακόμα ταμπού. Αυτό του αν πρέπει οι τράπεζες να ανήκουν στον κρατικό τομέα ή όχι.

Ο υπουργός Οικονομικών δεν φαίνεται να πείθεται από την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός ισχυρού κρατικού τραπεζικού βραχίονα και μόνο από ανάγκη θα συναινούσε στην ύπαρξη και λειτουργία ενός.

Αλλιώς, πολύ ευχαρίστως θα απέκλειε το ενδεχόμενο το κράτος να λειτουργεί και ως τραπεζίτης, αφού κρίνει ότι κάτι τέτοιο κάθε άλλο παρά απαραίτητο είναι.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι αν αναγκασθεί δεν θα δεχθεί, για παράδειγμα, την Εθνική στο ρόλο του βραχίονα, αν και θα προτιμούσε να τη δει να παραμένει στον ιδιωτικό τομέα. parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση