GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κύπρος: Ανάσα για τους δανειολήπτες

Ρυθμίσεις που δίνουν ανάσα στους πολίτες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες σε σχέση με την καταβολή των δόσεων δανείων που έχουν ήδη συνά...


Ρυθμίσεις που δίνουν ανάσα στους πολίτες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες σε σχέση με την καταβολή των δόσεων δανείων που έχουν ήδη συνάψει ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση συνειδητοποιεί τα προβλήματα που έχουν προκύψει λόγο της οικονομικής κρίσης σε μεγάλη μερίδα των πολιτών.
Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει επιτύχει μέσα από τη δανειακή σύμβαση, τη δυνατότητα επιμήκυνσης των δανείων για όσους πολίτες αντιμετωπίζουν προβλήματα ανταπόκρισης σε δανειακές υποχρεώσεις. Η επιμήκυνση των δανείων πρόθεσε σημαίνει τη μείωση των καταβαλλομένων δόσεων, χωρίς την όποια επιπλέον επιβάρυνση των οφειλετών. Κάλεσε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα μέσα στις επόμενες 60 μέρες να αποταθούν στα πιστωτικά ιδρύματα προκειμένου να γίνει η αναγκαία αναδιάρθρωση.
Σημείωσε ακόμη ότι «κατά την περίοδο της διαπραγμάτευσης και μέχρι της οριστικής αναδιάρθρωσης, κανένα χρέος δεν θα θεωρείται μη εξυπηρετούμενο και συνεπώς, δεν θα λαμβάνονται όποια μέτρα εναντίον του οφειλέτη.
Στο ίδιο πλαίσιο, η Κυβέρνηση, στο θεσμικό βαθμό που της επιτρέπεται, καταβάλλει σοβαρές προσπάθειες για εξεύρεση τρόπων μείωσης των δανειστικών επιτοκίων.
Για τον πιο πάνω σκοπό, η Κυβέρνηση θα προωθήσει μέχρι το τέλος Ιουνίου, ρυθμίσεις που θα επιτρέπουν την υπέρβαση των όποιων νομικών, διοικητικών ή άλλων κωλυμάτων, που παρεμποδίζουν την αναδιάρθρωση του χρέους. Στο πλαίσιο αυτό, θα προωθηθούν ρυθμίσεις ώστε τα έξοδα για την επίτευξη της αναδιάρθρωσης θα μειωθούν σημαντικά.
Προς διασφάλιση των πιο πάνω εξαγγελιών, η κυβέρνηση θα προωθήσει νομοθεσία, ώστε μέχρι το τέλος Μαΐου, να διοριστεί Τραπεζικός Διαμεσολαβητής, με σαφείς όρους εντολής τη διασφάλιση της δίκαιης αναδιάρθρωση των δανείων.
Προκειμένου να δοθούν πρόσθετα μέτρα προστασίας των οφειλετών οι οποίοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, η κυβέρνηση θα προωθήσει άμεσα νομοθεσία με την οποία θα προστατεύονται οι ιδιοκτήτες από την αποστέρηση της οικιστικής ή επαγγελματικής τους στέγης. Με τις πρόνοιες της εν λόγω νομοθεσίας, θα δίνεται το δικαίωμα στην τράπεζα και στον οφειλέτη να καταλήγουν σε συμφωνία έτσι ώστε το ακίνητο να αγοράζεται από την τράπεζα στην αξία του δανείου με ταυτόχρονη ενοικίαση για συγκεκριμένη χρονική περίοδο από τον ιδιοκτήτη. Τα πλεονεκτήματα είναι πως ο οφειλέτης/ιδιοκτήτης μετατρέπεται σε ενοικιαστή, χωρίς να μένει άστεγος και θα έχει τον πρώτο λόγο για επαναγορά του ακινήτου στο τέλος της περιόδου, στην τότε αξία του δανείου». alithia.com.cy

1 σχόλιο

  1. ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ. ΠΟΙΟΥΣ ; ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ, ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΝΟΜΙΜΑ ΗΜΙΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ 200-300 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΕΝΑ ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΓΙΑ ΕΞΟΔΑ ! ΑΥΤΟΥΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΜΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, ΩΘΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΦΥΓΟΥΝ - ΠΙΑ- ΣΕ "ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ" ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ! ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΙΜΩΡΕΙ ΟΛΑ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΜΕ ΜΥΡΙΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΕΣΗ. ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΕΚΕΙΝΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ 3 ΚΑΙ ΑΝΩ ΠΑΙΔΙΑ.

    ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ, ΟΜΩΣ, ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΘΥΡΙΔΕΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ. ΚΑΙ, ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΤΡΥΠΑ, ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ "ΧΕΡΙ" ΣΤΙΣ ΦΑΝΕΡΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ, ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΘΥΡΙΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΦΦ ΣΟΡ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΩΝ.

    ΑΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ Ή ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ, ΤΟΤΕ Η ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΗΤΑΝ ΘΕΑ ! ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΟΗΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΟΥΝΑΝΕ ΣΗΜΑΙΑΚΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΑΚΙΝΗΤΑ, ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ! ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ ΠΙΝΟΥΝ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση