GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εγκαταλειμμένο κουφάρι η κολύμβηση στην Ξάνθη – “Στέγνωσαν” οι αθλητές!

Εδώ και χρόνια και παρά τις κινητοποιήσεις παραμένει κλειστό το Δημοτικό Κολυμβητήριο. Έχουν εγκαταλείψει το άθλημα κολυμβητές, ανε...


Εδώ και χρόνια και παρά τις κινητοποιήσεις παραμένει κλειστό το Δημοτικό Κολυμβητήριο.
Έχουν εγκαταλείψει το άθλημα κολυμβητές, ανενεργοί οι δύο ιστορικοί σύλλογοι της πόλης.

Με κουφάρι που έχει εγκαταλειφθεί στη μοίρα της μοιάζει η κολύμβηση στην Ξάνθη, με τους δύο ιστορικούς κολυμβητικούς συλλόγους του νομού να είναι σήμερα ανενεργή, το Δημοτικό Κολυμβητήριο να παραμένει κλειστό και εγκαταλειμμένο και τους 400 και πλέον κολυμβητές της περιοχής να έχουν στο σύνολό τους εγκαταλείψει το άθλημα ενώ λίγους εξ αυτών να έχουν μετεγγραφεί σε γειτονικές πόλεις.

«Η κολύμβηση στην πόλη μας έχει καταστραφεί. Ελάχιστοι κολυμβητές μας πηγαινοέρχονται στην Καβάλα και έχουν μεταγραφεί σε ομάδες εκεί, ενώ οι υπόλοιποι έχουν εγκαταλείψει» αναφέρει ο κος Γιώργος Κόκκινος πρόεδρος του κολυμβητικού συλλόγου Ποσειδώνας, εξηγώντας πως «το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό αλλά πολιτικό. Είναι η πολιτική ανικανότητα που μας έχει οδηγήσει σήμερα σε αυτό το σημείο».

Παρά τις δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής για επαναλειτουργία του δημοτικού κολυμβητηρίου αυτό μέχρι και σήμερα παραμένει κλειστό, ενώ κατά καιρούς έχει λεηλατηθεί πέφτοντας θύμα επιτήδειων που άφησαν πίσω τους ζημιές και φθορές πολλών χιλιάδων ευρώ. «Εμείς είχαμε κάνει έγγραφο προς τον δήμο να αναλάβουμε τα έξοδα λειτουργίας του κολυμβητηρίου αλλά μέχρι και σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση. Αδιαφόρησαν παντελώς να μας απαντήσουν έστω και αρνητικά» σημειώνει ο ίδιος, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «το μεγαλύτερο κόστος είναι τα καύσιμα του κολυμβητηρίου, αλλά υπάρχουν μορφές ενέργειες πολλές και μπορεί να βρεθεί κάτι εναλλακτικό για τη θέρμανση».

Από πλευράς του δήμου έγινε γνωστό πως εξετάζεται το ενδεχόμενο ένταξης του Δημοτικού Κολυμβητηρίου στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, αφού πρωτίστως νομιμοποιηθεί.

«Σε ολόκληρη τη χώρα υπάρχουν ελάχιστα κολυμβητήρια που είναι κλειστά και ένα εξ αυτών είναι και το δικό μας. Πρέπει δηλαδή να είμαστε πρωτοπόροι και στο κλείσιμο και να είμαστε σε αυτούς τους λίγους και εμείς» τονίζει ο κος Κόκκινος, αναφέροντας πως «δεν κάθονται στο τραπέζι με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να συζητήσουμε και έτσι εμείς δεν έχουμε καμία ενημέρωση για τις προθέσεις τους. Αδιαφορούν παντελώς».

Υπενθυμίζεται πως πλέον των αθλητών που έκαναν χρήση της πισίνας του κολυμβητηρίου άτομα με προβλήματα υγείας επίσης επισκέπτονταν τις ώρες κοινού τον χώρο, ενώ οι κατά καιρούς αθλητικές διοργανώσεις που πραγματοποιούνταν στο κολυμβητήριο αποτελούσαν πόλο έλξης και λειτουργούσαν παραγωγικά για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στην περιοχή.

Προτάσεις για αντίστοιχες δράσεις έχουν καταθέσει οι δύο κολυμβητικοί σύλλογοι της Ξάνθης, αλλά και άλλοι αθλητικοί σύλλογοι και σωματεία, χωρίς ωστόσο το σύνολο αυτών να υλοποιείται.

ThrakiToday

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση