GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Ελβετία περιορίζει τις άδειες εργασίας για τους Ευρωπαίους

Για ακόμη έναν χρόνο επεκτείνει η Ελβετία τον περιορισμό στις άδειες εργασίας μακρού χρόνου σε όλους τους υπηκόους της Ευρωπαϊκής Ένωησ...

Για ακόμη έναν χρόνο επεκτείνει η Ελβετία τον περιορισμό στις άδειες εργασίας μακρού χρόνου σε όλους τους υπηκόους της Ευρωπαϊκής Ένωησης.

Το μέτρο αυτό είχε τεθεί σε εφαρμογή προ ενός έτους για τους πολίτες οκτώ χωρών από την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη (Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία, Σλοβακία, Σλοβενία και Δημοκρατία της Τσεχίας) και θα εφαρμοστεί και στην υπόλοιπη ΕΕ.

Ωστόσο, η υπουργός Δικαιοσύνης και Ελβετικής Αστυνομίας, Σιμονέτα Σομαρούγκα, δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι η ΕΕ είναι και παραμένει ο σημαντικότερος εταίρος της Ελβετίας.

Τον Μάιο του 2012 η Ελβετία είχε ανακοινώσει πως περίπου 2.180 υπήκοοι από οκτώ χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης θα μπορούσαν να αποκτήσουν έως τα τέλη Απριλίου άδεια εργασίας Β στη χώρα.

Για τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, η ρήτρα περιορισμού θα αρχίσει να ισχύει μόλις συμπληρωθεί το όριο των 53.700 χορηγηθεισών αδειών, οι οποίες θα αρχίσουν να καταμετρώνται από τον προσεχή μήνα. Μόλις ξεπερασθεί αυτός ο αριθμός δεν θα εκδοθεί καμία άλλη άδεια.

elzoni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση