GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ζητούν τώρα την παραίτηση Τουρκολιά...

Εξαιρετικά δυσαρεστημένη εμφανίζεται η κυβέρνηση και ιδιαίτερα το Μέγαρο Μαξίμου με την διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας και τον διευθύνοντα...

Εξαιρετικά δυσαρεστημένη εμφανίζεται η κυβέρνηση και ιδιαίτερα το Μέγαρο Μαξίμου με την διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας και τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Αλέξανδρο Τουρκολιά.
Γράφει: Ρόη Χάικου.
Το τραπεζικό στέλεχος που αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Αντώνη Σαμαρά για να ηγηθεί της Εθνικής συγκεντρώνει στο πρόσωπό του όλη το αρνητικό κλίμα που περιβάλλει την ακύρωση ουσιαστικά, του deal ΕΤΕ-Eurobank και ήδη πολλοί ζητούν το... κεφάλι του. Ήδη η τρόικα από χθες, φέρεται να ζήτησε την αντικατάσταση της διοίκησης της ΕΤΕ (και του κ. Γ. Ζανιά από τη θέση του προέδρου).
Στον κ. Τουρκολιά, ο οποίος φέρεται να είχε διαμηνύσει στον πρωθυπουργό ότι θα παραιτηθεί εάν χαλάσει η συμφωνία, καταλογίζονται λάθος χειρισμοί από κυβερνητικά στελέχη οι οποίοι «εξέθεσαν τον πρωθυπουργό στις επαφές του με την τρόικα».
Κυβερνητικές πηγές με γνώση των διαπραγματεύσεων όλων των προηγούμενων ημερών δήλωναν σε δημοσιογράφους ότι ο κ. Τουρκολιάς «άδειασε» τον πρωθυπουργό. «Μας έλεγαν ότι θα καλύψουν το 10% της ιδιωτικής συμμετοχής στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Την Κυριακή το πρωί μας ενημέρωσαν ότι δεν μπορούν», ήταν το σχετικό σχόλιο, ουσιαστικά στο παρά πέντε της συνάντησης του πρωθυπουργού με τους επικεφαλής της τρόικας.
Τα ίδια στελέχη επισήμαιναν ότι ο κ. Τουρκολιάς με μια σειρά ατυχών χειρισμών εξέθεσε εαυτόν: πρώτον όταν την προηγούμενη Δευτέρα δήλωσε άγνοια για την εμπλοκή της τρόικας στο deal και δεύτερον, μερικούς μήνες πριν, όταν η ΤτΕ γνωστοποίησε τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών με βάση την έκθεση της Blackrock και των ομολόγων και λίγες μέρες αργότερα η διοίκηση της Εθνικής αμφισβήτησε τα ποσά αυτά, δηλώνοντας ευθαρσώς ότι η ΕΤΕ θα χρειαστεί περισσότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση