GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σύνδεση με Αλεξάνδρεια από το Κόκκινο Σπίτι της Χαλκίδας

Η Εστία Γνώσης συνδέει σχολεία της Εύβοιας με σχολεία της Αιγύπτου, με το πρόγραμμα "ΤηλΕστία". Η Εστία Γνώσης Χαλκίδας, εδώ ...

Η Εστία Γνώσης συνδέει σχολεία της Εύβοιας με σχολεία της Αιγύπτου, με το πρόγραμμα "ΤηλΕστία". Η Εστία Γνώσης Χαλκίδας, εδώ και τρεισήμισι περίπου χρόνια, έχει εντάξει στο πρόγραμμά της έναν πρωτοποριακό τρόπο...
διάδοσης της επιστήμης και της γνώσης σε σχολεία και περιοχές που βρίσκονται μακριά από την πόλη μας. Είναι το πρόγραμμα «ΤηλΕστία».

Συγκεκριμένα, μέσω του διαδικτύου, δίνεται η ευκαιρία σε δύο τάξεις που απέχουν μεταξύ τους πολλά χιλιόμετρα να επικοινωνούν και να λειτουργούν σα να βρίσκονται όλοι στον ίδιο χώρο.

Για τις ανάγκες του όλου εγχειρήματος μια αίθουσα της Εστίας Γνώσης, στο «Κόκκινο Σπίτι», έχει μετατραπεί σε τηλεοπτικό Studio, όπου λειτουργούν 7 κάμερες. Από το Νοέμβριο του 2009 που εφαρμόσθηκε το εν λόγω πρόγραμμα για πρώτη φορά μέχρι και σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 50 συνδέσεις με απομακρυσμένα σχολεία τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού.

Στα πλαίσια του εν λόγω προγράμματος, θα πραγματοποιηθεί η 15η και τελευταία για το τρέχον σχολικό έτος σύνδεση και επικοινωνία με το Αβερώφειο Ελληνικό Σχολείο της Αλεξάνδρειας, στην Αίγυπτο.

Η δράση αυτή θα πραγματοποιηθεί στις 14 και 15 Απριλίου. Την Δευτέρα 14 Απριλίου. στην Εστία θα παρευρίσκεται η Γ΄ Τάξη του Γυμνασίου Αμαρύνθου και το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

1. Παρουσίαση του θέματος «Στα μονοπάτια του Ήλιου και του Σύμπαντος» από τον Δρ Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Επιστημονικό Υπεύθυνο της Εστίας κ. Αντώνη Αντωνίου.

2. Παρουσίαση του θέματος «Διαστημικά Ταξίδια» από την ομάδα εργασίας Αστρονομίας των μαθητών του Αβερώφειου Ελληνικού Σχολείου της Αλεξάνδρειας στους μαθητές του Γυμνασίου Αμαρύνθου.

Την Τρίτη 15 Απριλίου στην Εστία θα παρευρίσκεται τμήμα της Β’ Τάξης του 1ου Λυκείου Χαλκίδας και το πρόγραμμα περιλαμβάνει.

1. Παρουσίαση του θέματος «Η ζωή και το έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη» από τον Δρ Φιλολογίας και Σχολικό Σύμβουλο κ. Άγγελο Μαντά.

2. Παρουσίαση της ζωής και του έργου του Αλεξανδρινού ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη από την ομάδα εργασίας φιλολογικών θεμάτων του Αβερώφειου Ελληνικού Σχολείου της Αλεξάνδρειας στους μαθητές του 1ου Λυκείου Χαλκίδας.

egnomi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση