GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρόταση για κάλυψη των απωλειών στα ταμεία από το κράτος

Πρόταση για να καλύπτει το κράτος το μεγαλύτερο μέρος από τις απώλειες στα Ταμεία πρόνοιας για τα αμέσως επόμενα χρόνια, εξετάζει η κυβ...

Πρόταση για να καλύπτει το κράτος το μεγαλύτερο μέρος από τις απώλειες στα Ταμεία πρόνοιας για τα αμέσως επόμενα χρόνια, εξετάζει η κυβέρνηση.
Η ΣΕΚ κατέθεσε τη δική της πρόταση που προνοεί εξασφάλιση των απωλειών από το κούρεμα με εγγυημένες μετοχές και κρατικά ομόλογα.

Ολοκληρώνει τους σχεδιασμούς της η κυβέρνηση για επίλυση του σοβαρού προβλήματος που προέκυψε από το κούρεμα των καταθέσεων στην Τράπεζα Κύπρου και το σπάσιμο της Λαϊκής σε καλή και κακή τράπεζα, στα Ταμεία Προνοίας και Συντάξεων.

Η βασική φιλοσοφία της κυβερνητικής πρότασης, ύστερα και από αναλογιστική μελέτη είναι πως θα χρειάζονται 8 έως 10 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος και αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να καλυφθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Το πρωί της Παρασκευής η ηγεσία της ΣΕΚ μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο και είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον οποίο και κατέθεσε την δική της πρόταση για διασφάλιση των Ταμείων.

Σύμφωνα με την πρόταση της ΣΕΚ για τα ταμεία προνοίας:

"Για ολόκληρο το ποσό της ζημιάς που προκύπτει στα Ταμεία Προνοίας και Συντάξεων στην Τράπεζα Κύπρου θα παραχωρηθούν μετοχές της εν λόγω τράπεζας και η ρευστοποίηση τους να γίνεται στην ονομαστική αξία των μετοχών ανεξαρτήτως αν η αγοραία αξία της μετοχής είναι μικρότερη.

Για ολόκληρο το ποσό της ζημιάς που προκύπτει στα Ταμεία Προνοίας και Συντάξεων στην Λαϊκή Τράπεζα θα παραχωρηθούν κυβερνητικές εγγυήσεις, όπως ομόλογα 10ετούς διάρκειας."

Αυτές οι λύσεις είπε ο Νίκος Μωυσέως θα καλύψουν, με βάση την πρόταση της ΣΕΚ, και τις καταθέσεις των σχεδίων συντάξεων των ημικρατικών οργανισμών. cytoday.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση