GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Στο σκοτάδι" οι έρευνες για τις βόμβες στις ΗΠΑ

Οι έρευνες των αμερικανικών αρχών υπό το FBI για την τρομοκρατική επίθεση στη Βοστώνη κινούνται ακόμη στο σκοτάδι, με τους επικεφαλής ν...

Οι έρευνες των αμερικανικών αρχών υπό το FBI για την τρομοκρατική επίθεση στη Βοστώνη κινούνται ακόμη στο σκοτάδι, με τους επικεφαλής να λένε ότι... το φάσμα των υπόπτων και των πιθανών κινήτρων είναι ακόμη «αρκετά ευρύ». Τουλάχιστον μίας από τις δύο βόμβες κατασκευάστηκε από χύτρα ταχύτητας, ενώ στη δημοσιότητα διέρρευσαν φωτογραφίες από τα υπολείμματα των δύο μηχανισμών.

Όπως έχει επιβεβαιώσει η αστυνομία, η οποία συνεχίζει τις έρευνες στο σημείο της επίθεσης, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει ότι οι μηχανισμοί ήταν πιθανότατα βαριοί, είχαν κατασκευαστεί από χύτρες ταχύτητας και περιείχαν μπίλιες και αιχμηρά αντικείμενα.
Μεταφέρθηκαν και τοποθετήθηκαν στο σημείο είτε μέσα σε σάκο που είχε νάιλον επένδυση είτε μέσα σε μαύρες νάιλον σακούλες: Αυτή είναι και η εικόνα των υπόπτων που ψάχνει σε υλικό από το χώρο της επίθεσης η αστυνομία.

Στις φωτογραφίες, αντίγραφο των οποίων έδωσε στο Reuters αξιωματούχος που συμμετέχει στην έρευνα, φαίνονται τα υπολείμματα των εκρηκτικών μηχανισμών, ανάμεσα στα οποία είναι ένα παραμορφωμένο μεταλλικό δοχείο (πιθανότατα η χύτρα ταχύτητας), καλώδια, μία μπαταρία και κάτι που μοιάζει με τμήμα ηλεκτρονικού κυκλώματος. Σε άλλες φωτογραφίες φαίνονται κομμάτια καμένου καλωδίου που είχε συνδεθεί σε μικρό κουτί, μπαταρία αλλά και αιχμηρά αντικείμενα με κηλίδες αίματος (από το σημείο της επίθεσης).

Προς το παρόν, δεν έχει υπάρξει ακόμη ανάληψη ευθύνης ούτε η αστυνομία έχει προχωρήσει σε συλλήψεις. «Το φάσμα των πιθανών υπόπτων και του κινήτρου είναι αρκετά ευρύ» είπε ο επικεφαλής της έρευνας Ρίτσαρντ ΝτεΛορίρ. Μέχρι στιγμής, οι δύο βασικές υποθέσεις για την επίθεση παραμένουν ανοικτές. Η μία είναι η ισλαμική τρομοκρατία και η άλλη η τρομοκρατία αντικυβερνητικής ομάδας (ή ακόμη και προσώπου) από το εσωτερικό.

Δεν υπάρχουν μεν γνωστές «πρόσθετες απειλές» για άλλη επίθεση, ωστόσο τα μέτρα ασφαλείας στη Νέα Υόρκη, την Ουάσινγκτον και άλλες πόλεις παραμένουν ενισχυμένα. Η ίδια η Βοστώνη παραμένει φυσικά σε υψηλή επαγρύπνηση, ενώ το σημείο της επίθεσης -στην καρδιά της πόλης- είναι αποκλεισμένο ως τόπος ερευνών και οι αρχές περιμένουν από τους πολίτες να αναφέρουν οτιδήποτε ύποπτο. citypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση