GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δύο συλληφθέντες για την επίθεση στις Σκουριές

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν από εισαγγελέα και ανακρίτρια οι δύο συλληφθέντες οι οποίοι φέρονται να συμμετείχαν στην... εμπρηστική επίθεσ...

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν από εισαγγελέα και ανακρίτρια οι δύο συλληφθέντες οι οποίοι φέρονται να συμμετείχαν στην...
εμπρηστική επίθεση που έγινε στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές. Η είδηση της απόφασης εξαγρίωσε το συγκεντρωμένο πλήθος που ξέσπασε σε αποδοκιμασίες και συνθήματα, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις είναι σε επιφυλακή.




Η προανακριτική διαδικασία ξεκίνησε γύρω στις 11.30, ενώ λίγο πριν την έναρξή της άλλαξε η εισαγγελέας που εξετάζει την υπόθεση. Παράλληλα, ενώ οι δύο συλληφθέντες απολογούνταν, περίπου 2000 άνθρωποι από τη Χαλκιδική, αλλά και την ευρύτερη Κεντρική Μακεδονία, είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης φωνάζοντας συνθήματα εναντίον των μεταλλείων και υπέρ των συντοπιτών τους που είχαν συλληφθεί.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν από νωρίς στην περιοχή έχοντας αποκλείσει το δρόμο σε πολλά σημεία και εμποδίζοντας το πλήθος να πλησιάσει. Ωστόσο, χιλιάδες πολίτες βρίσκονταν στο σημείο και διαμαρτύρονταν.

Στις 11.30 περίπου έφθασαν στο Αστυνομικό Μέγαρο οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων, κ.κ. Τζιμούρτος και Πετρίδης, καθώς και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Χαλκιδική, κ. Ιγγλέση, ο οποίο και κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπιαση.

Λίγο αργότερα έφθασε και η βουλευτής του ΚΚΕ, ηθοποιός Ελένη Γερασιμίδου, η οποία ζήτησε να μπει στο Αστυνομικό Μέγαρο και έκανε την ακόλουθη δήλωση:



Λίγο πριν τις 14.00 και ενώ η απολογία των συλληφθέντων βρισκόταν σε εξέλιξη, η κ. Ιγγλέση δήλωσε ότι "θα διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο την αποφυλάκιση των κατηγορουμένων". Όταν ρωτήθηκε τι εννοεί με κάθε τρόπο και αν θα χρησιμοποιηθεί ακόμη και βία, απάντησε, "Όχι με τη βία, εμείς δεν χρησιμοποιούμε άνομα μέσα. Τέτοιες τακτικές χρησιμοποιεί ο κ. Δένδιας."

Παράλληλα με τις διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, διατηρούνται τα οδοφράγματα στην περιοχή της Ιερισσού. thousandnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση