GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣτΕ: Σύντομα αναμένεται η απόφαση της Ολομέλειας για το τζαμί στον Ελαιώνα

Προσεχώς αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφορικά με την προωθούμενη από την κυβέρνησ...


Προσεχώς αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφορικά με την προωθούμενη από την κυβέρνηση κατασκευή τζαμιού στον Ελαιώνα Αττικής.

Το θέμα συζητήθηκε χθες στην Ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου όπου έχουν προσφύγει ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφειμ, ο εξωραϊστικός σύλλογος "Αθηνά", ένας καθηγητής πανεπιστημίου, δυο πλωτάρχες του Π.Ν. και πέντε κάτοικοι του Βοτανικού.

Οι προσφεύγοντες ζητούν να ακυρωθεί η σχετική κυβερνητική απόφαση σύμφωνα με την οποία το τέμενος δυναμικότητας 750 ατόμων θα κατασκευαστεί στο χώρο του Κεντρικού Συνεργείου Αυτοκινήτων Ναυτικού, θα κοστίσει 846.000 ευρώ και η δαπάνη θα καλυφθεί από το υπουργείο Παιδείας. Αντίθετα παρέμβαση υπέρ της κατασκευής έχει κάνει ο μουφτής Κομοτηνής

Κατά την ακροαματική διαδικασία ο δικηγόρος του Μητροπολίτη και των λοιπών προσφευγόντων, επισήμανε ότι η ίδρυση Τεμένους στο κέντρο των Αθηνών θα αποδομήσει τη συνοχή της κοινωνίας, ενώ τίθεται εθνικό θέμα. Όμως τίθεται και θέμα περιβαλλοντικό, καθώς θα κατασκευαστεί χωρίς να έχει εκδοθεί μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, τη στιγμή μάλιστα που η τοποθεσία στην οποία πρόκειται να ανεγερθεί το Τέμενος είναι «σε σχέση μιας αναπνοής από την Μητρόπολη».

Ο δικηγόρος του Μουφτή Κομοτηνής επισήμανε ότι ο Μουφτής εκπροσωπεί χιλιάδες Μουσουλμάνους Έλληνες πολίτες και τόνισε ότι είναι διεθνής υποχρέωση της χώρας μας να αναγείρει Τέμενος.

Ο συνήγορος του Δημοσίου τόνισε ότι δεν υπάρχουν λατρευτικοί χώροι για του Μουσουλμάνους που κατοικούν μόνιμα στην χώρας μας οι οποίοι αναγκάζονται να καταφεύγουν σε ακατάλληλους και ανεπαρκείς χώρους.

Ο χώρος που επιλέγει για την ανέγερση του Τεμένους χαρακτηρίστηκε ως ο πλέον κατάλληλος από το κράτος, καθώς γύρω γύρω δεν υπάρχουν κατοικίες, παρά μόνο εμπορικά-επιχειρηματικά συγκροτήματα.
euro2day.gr

1 σχόλιο

  1. ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΣ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΝΟΜΟΤΥΠΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΝΕΩΝΟΥΝ - ΕΝ ΜΕΣΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΜΕ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΝΑ ΣΠΑΤΑΛΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΑΜΕ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΜΕ ΣΕ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΑΣ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ Η ΟΡΓΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΙΩΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΝΙΞΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση