GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Βαφτίζουν" ελληνικά αυγά από την Αλβανία, την Τουρκία και τη Ρουμανία!

Στον «αέρα» κινδυνεύει να τιναχθεί η ελληνική αγορά παραγωγής αβγών εξαιτίας των π...


Στον «αέρα» κινδυνεύει να τιναχθεί η ελληνική αγορά παραγωγής αβγών εξαιτίας των παράνομων εισαγωγών και ελληνοποιήσεων αβγών από άλλες φθηνότερες χώρες, όπως Τουρκία, Αλβανία, Βουλγαρία, Πολωνία και Ρουμανία.
Μάλιστα, για το συγκεκριμένο θέμα σήμερα στις 10:30 π.μ. θα συναντηθεί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Aθανάσιος Τσαυτάρης με την Ενωση Αβγοπαραγωγών Ελλάδος και τον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Μεγάρων με βασικό θέμα τις παράνομες ελληνοποιήσεις αβγών αλλά και τη νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία που επιβάλλει αλλαγή κλωβοστοιχειών με κόστος περίπου 10 ευρώ ανά κότα στις μονάδες παραγωγής.
Η ελληνοποίηση ξένων αβγών αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια τη «μάστιγα» που οδηγεί ολοένα και περισσότερους παραγωγούς στο «λουκέτο». Μάλιστα, δεν είναι και λίγοι πλέον οι παραγωγοί οι οποίοι προβαίνουν σε παράνομες ελληνοποιήσεις αβγών, καθώς το κόστος παραγωγής για μια καρτέλα αβγά υπολογίζεται σε περίπου 2,7 ευρώ τη στιγμή που η καρτέλα με εισαγόμενα αβγά από την Τουρκία κοστίζει μόλις 1,6 ευρώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση