GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το παγκόσμιο ΑΕΠ, τα BRICS κι ο ανεπτυγμένος κόσμος

Εάν πιστεύετε ότι το πρόβλημα της Ευρωζώνης είναι αυστηρά και μόνο είτε οι τεμπέληδες Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι είτε οι νεοφιλελεύθεροι...

Εάν πιστεύετε ότι το πρόβλημα της Ευρωζώνης είναι αυστηρά και μόνο είτε οι τεμπέληδες Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι είτε οι νεοφιλελεύθεροι στυγνοί καπιταλιστές, ο παρακάτω πίνακας του Economist και στα σχετικά συμπεράσματα πιθανότατα δεν σας αφορούν.
Οι υπόλοιποι αξίζει να μελετήσετε με προσοχή τα παραπάνω δεδομένα. Το τελευταίο τετράμηνο του 2012 το παγκόσμιο ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 2,5%. Οι περίφημες χώρες που αναφέρονται συνοπτικά ως BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική) έχουν συμβάλει από το 2009 έως σήμερα στην αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ κατά 55%.
Ξέρετε πόσο έχουν συμβάλει οι 23 χώρες που συνιστούν τον «ανεπτυγμένο κόσμο»; Μόλις κατά 20%.
Αυτό είναι λίγο-πολύ και το μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί τους πάντες και στην Ευρώπη, πίσω από τις κουρτίνες. Είμαστε πια μια γερασμένη ήπειρος που παράγει λιγότερο σε σχέση με τις αναπτυσσόμενες χώρες και παράλληλα ταλαιπωρείται από το υψηλό δημόσιο χρέος και τη λιτότητα.
 parapolitiki.com

1 σχόλιο

  1. Η Ευρωπαϊκή κρίση, ο πολυ-πολικός κόσμος, η αβέβαιη ηγεμονία
    http://aftercrisisblog.blogspot.com/2013/04/blog-post_23.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση