GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κων. Μητσοτάκης: "O εγγονός μου, ο Κ. Μπακογιάννης, δεν προλαβαίνει να ξοδεύει τα λεφτά που του δίνουνε"

 e-μεταφορά: Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης " Ανέμενα να με ρωτήσετε για την Ευρώπη, για τη Συνθήκη του Μάαστριχ, δεν το κάματε και θα...


"Ανέμενα να με ρωτήσετε για την Ευρώπη, για τη Συνθήκη του Μάαστριχ, δεν το κάματε και θα μιλήσω γι' αυτό, έστω και χωρίς ερώτηση", υπογράμμισε ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΝΔ στους παρευρισκόμενους bloggers (και κυρίως socialmediάδες), κατά τη χθεσινή εκδήλωση στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone. Έχοντας μια  αδιαμφισβήτητη εμπειρία και προσεγγίζοντας τα θέματα με ρεαλισμό, ο 95χρονος πολιτικός αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα της ευρωπαϊκής συνοχής για τη χώρα μας, προσπάθησε να στρέψει τη συζήτηση και το νεανικό ενδιαφέρον στην ανάγκη διατήρησης του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Εξάλλου, οι κρίσιμες ευρωπαϊκές εκλογές (22-25 Μαΐου 2014) θα καθορίσουν την τύχη του ευρωπαϊκού οράματος με τη νέα όποια σύσταση του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Ο πολύπειρος πολιτικός αντιλαμβάνεται (και ενδεχομένως περισσότερο από ενεργούς βουλευτές) τη σημασία αυτών των ευροεκλογών.
"Φταίμε πάρα πολύ για την απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Υπάρχουν κονδύλια που δεν απορροφώνται. Όποιος είναι ικανός απ' τους δημάρχους, δεν προλαβαίνει να παίρνει λεφτά. Αυτό το έχω ζήσει, έχω παραδείγματα. Το τελευταίο είναι ο εγγονός μου στο Καρπενήσι, ο Κώστας ο Μπακογιάννης, ο οποίος δεν προλαβαίνει να ξοδεύει τα λεφτά που του δίνουνε, διότι έχει έτοιμα προγράμματα. Αλλά, δεν φθάνουν αυτά. Η Ευρώπη, θα έπρεπε να μπορεί να βοηθήσει περισσότερο κι αυτό θα πρέπει να το έχουμε στο μυαλό μας και νομίζω θα 'ρθει", σημείωσε.
 "Η Ευρώπη έτσι λειτουργεί: δύο βήματα εμπρός, ένα πίσω, αλλά στο τέλος πηγαίνει μπροστά. Και η Γερμανία θα κάνει τις υποχωρήσεις της και οι υπόλοιποι θα αντιληφθούν τις ευθύνες τους και θα βρεθεί ο τρόπος. Και με εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Μπορεί να είναι δυσάρεστο, για κάποιους απαράδεκτο, αλλά έτσι νοείται ενωμένη Ευρώπη, με κάποια εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας" τόνισε. Και έκλεισε την ομιλία του λέγοντας: "Η Ευρώπη δεν πάει πίσω".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση