GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Oι εργαζόμενοι της "Καθημερινής" κατά (Τράγκα και) "Σκάι"...

Ανακοίνωση για την εμφάνιση των τεσσάρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής στην εκπομπή "Ελεύθερος Σκοπευτής" εξέδωσαν οι εργαζόμενοι ...

Ανακοίνωση για την εμφάνιση των τεσσάρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής στην εκπομπή "Ελεύθερος Σκοπευτής" εξέδωσαν οι εργαζόμενοι της "Καθημερινής".
"Εμείς οι εργαζόμενοι της Καθημερινής αποδοκιμάζουμε έντονα την εκπομπή «Ελεύθερος Σκοπευτής» του Γιώργου Τράγκα στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» της 7ης Απριλίου 2013, στην οποία είχαν προσκληθεί τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
Δεν μας αφορούν ούτε οι λόγοι, ούτε τα κίνητρα που ο εν λόγω «συνάδελφος» αποφάσισε να δώσει βήμα και μάλιστα χωρίς αντίλογο σε τέσσερις φιλοναζιστές, νοσταλγούς του Χίτλερ, για να εκθέσουν τις επικίνδυνες για την δημοκρατία απόψεις τους. Επιθυμούμε να ξεκαθαρίσουμε ότι από ανάλογες πρακτικές μας χωρίζει άβυσσος στον τρόπο που δημοσιογραφικά σκεφτόμαστε και λειτουργούμε. Η συγκεκριμένη εκπομπή προβολής της Χρυσής Αυγής, με τον ιδιαίτερα απροκάλυπτο χαρακτήρα της, αποτελεί τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, καθώς ανάλογα φαινόμενα έχουν εμφανιστεί σε πολλά ΜΜΕ. Απαιτείται η ευαισθητοποίηση, συζήτηση και ενεργοποίηση όλου του δημοσιογραφικού κόσμου για την αντιμετώπιση του επικίνδυνου αυτού φαινομένου", αναφέρει η ανακοίνωση.
ΕΣΗΕΑ: "Η προβολή ρατσιστικών θέσεων δεν είναι δημοσιογραφία"
"Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποδοκιμάζει έντονα το πνεύμα, το περιεχόμενο και το ύφος της εκπομπής του Γιώργου Τράγκα στον Τ/Σ «ΣΚΑΪ» την Κυριακή, 7 Απριλίου 2013. Στην εκπομπή είχαν κληθεί τέσσερις βουλευτές της «Χρυσής Αυγής», οι οποίοι για ώρες είχαν την ευκαιρία να προβάλουν τις επικίνδυνες απόψεις τους και, μάλιστα, χωρίς αντίλογο.
Υπενθυμίζουμε ότι η προβολή θέσεων ρατσιστικού, φιλοναζιστικού και αντιδημοκρατικού περιεχομένου δεν είναι δημοσιογραφία. Δεν μπορεί να γίνεται μονόλογος με ανθρώπους, οι οποίοι είναι αρνητές του Ολοκαυτώματος και εμφορούνται από φιλοναζιστικές απόψεις. Δεν αποτελεί «ενημέρωση του λαού» η παράθεση παρόμοιων απόψεων. Άλλωστε, σε πολλές χώρες η ύπαρξη τέτοιου είδους κομμάτων είναι εκτός νόμου.
Αντίθετα, η παρουσίαση της «Χρυσής Αυγής» με το πέπλο της «δημοσιογραφίας χωρίς προκαταλήψεις» δεν αποσκοπεί παρά στη νομιμοποίηση των θλιβερών απόψεων της και στην παρουσίαση της συγκεκριμένης οργάνωσης ως ενός ακόμη «δημοκρατικού κόμματος». Η παρουσία της «Χρυσής Αυγής» στο Κοινοβούλιο πρέπει να προκαλέσει την αφύπνιση κάθε δημοκράτη και αντιφασίστα.
Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει κάθε προσπάθεια νομιμοποίησης νεοναζιστικών αντιλήψεων και προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλίες για την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση όλου του δημοσιογραφικού κόσμου, ώστε να αντιμετωπιστεί το επικίνδυνο φαινόμενο του νεοναζισμού", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ.

6 σχόλια

  1. ΦΑΡΙΣΑΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ.

    Μαλιστα κυριοι δημοκρατες της ευαισθητης δημοσιαγραφίας. Ειναι φασιστας ο παρουσιαστής που καλεσε βουλευτες της ΧΑ που παρεπιμπτωντος ψηφιστηκαν και υποστηριζονται απο 500000 λαου και πλεον!
    Κανείς λογικός ανθρωπος δεν συμφωνει με ναζιστικες και φασιστικές ιδεολογιες και πρακτικές και σιγουρα ο ναζισμος δεν πρεπει να εχει καμια θεση στις συγχρονες κοινωνίες.
    Τα ερωτηματα που τιθενται ειναι πολλα που σιγουρα κανενας "ευαισθητος δημοσιογραφος" της καθεστηκιας ταξης δεν θα απαντησει γιατι απλα αυτα θιγουν τα συμφεροντα που υπηρετουν με θρησκευτική ευλάβεια.
    Οι ευαισθητοι δημοσιογραφοι της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ που πνιγουν τα νομοσχεδια που καλύπτουν απατεωνες πολιτικούς που δεν εχει ουτε μια κουβεντα για 4000 Ελληνες που αυτοκτονησαν που εχει οδηγηθει η χωρα στην Αβυσσο και μεσω αυτου σπεκουλαρουν την πραγματικοτητα με παραμυθια της Χαλιμας την στιγμη που ολα γυρω καθε μερα γινονται ερείπια.
    Δεν εχουν βρει ουτε ενα ΕΠΙΟΡΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ!!!!!ΑΛΛΑ ΥΠΕΡΘΕΜΑΤΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΟΥΡΚΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.
    Παραμυθιαζουν καθημερινα τον κόσμο με την σωτηρια που δεν ερχεται ποτε, εχουν ιδιαιτερη συμπαθεια στα κομματα του 4% και 5% φιλοξενωντας δηλώσεις πολιτικών σε περιοπτη θεση που ειναι ηδη καταδικασμενοι στην συνειδηση του λαου για απατες μιζες αρπαχτες και κλεψιες.
    ΟΙ "ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ" ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ αποσιωπούν εντέχνως και με πλήρη παραπληροφορηση τους αιτιους και πρωταίτιους και κυρίως υπευθυνους που με τις πραξεις και τις ανομιες τους επετρεψαν να δημιουργηθουν αντιδραστικα κινηματα τυπου ΧΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΏΝΤΑς ΤΗΝ ΠΙΟ ΒΡΩΜΙΚΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΉ ΚΑΙ ΧΕΙΡΙΣΤΗ ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ στον Ελληνικό λαό.
    Ειστε εσεις οι ιδιοι οι "ευαισθητοι" δημοσιογραφοι "δημοκρατες" που η βουλή στο παρα πεντε ψηφισε την απατεωνιστικη τροπολογια καλυψης των τραπεζιτων και το ποινικο ακαταδιωκτο τους για τα εκατονταδες εκατομυρια που δωσανε με μορφη θαλασσοδανειων στα λαμογια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με ανυπαρκτες εγγυησεις εναντι προσεχων επιχορηγησεων που πληρωνει ο μαλακας λαος στους απατεώνες την στιγμη που χωρις δισταγμο στυλυτευετε καθε κοινωνική ομαδα που αντιτιθεται στα εθνοκτονα μνημόνια. Που ο μεγαλος εγκληματιας αυτης της χωρας ειναι ο μισθωτος ο συνταξιουχος και μονιμα "εγκληματιας' ελευθερος επαγγελματιας.
    Μετα την ανακοινωση σας εκεινο που αναρωτηθηκα ΕΊΝΑΙ...ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΒΑΛΕ ΣΑΝ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ Η ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΦΑΡΙΣΑΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΑΣ.

    ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ...ΑΙΔΩΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ελληνική δημοσιογραφία είναι γεμάτη ΑΠΟ ΤΡΑΓΚΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτοί οι δημοσιογραφίσκοι που υπερασπίζονται τη χούντα του μνημονίου και των αυτοκτονιών και έχουν καταπατήσει κάθε όριο δημοσιογραφικής ευπρέπειας και δουλοπρέπειας, μιλάνε για δημοκρατία, ενώ στην ουσία αυτοί και οι πολιτικοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, με τη πολιτική που ακολουθούν στέλνουν εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους στη Χρυσή Αυγή. Οι ηθικοί αυτουργοί της εκλογικής αύξησης του φασισμού, κλαίνε και θρηνούν. Γιατί ; Επειδή από την "δημοκρατική χούντα" κάποιοι προτιμούν την αυθεντική ; Επειδή προτιμούν από τους "δικτατορίσκους" υπουργούς των φόρων και των χαρατσιών, τους αυθεντικούς ; Όσοι δείχνετε ότι τρέμετε την Χ.Α, θα στέλνετε κι άλλους περιστασιακούς ψηφοφόρους στην αγκαλιά της. Όσο ετοιμάζετε κι άλλους φόρους σε ακίνητα και εισοδήματα, νέες περικοπές σε μισθούς, επιδόματα, καταθέσεις, τόσο ο Κασιδιάρης θα φαίνεται " άγγελος" ! Εσείς φταίτε για τη Χ. Α ! Οι διαπλεκόμενοι σφουγγοκωλάριοι της εξουσίας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ Ο ΤΡΑΓΚΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΚΥΦΤΟΚΩΛΑΡΙΟΥΣ ΤΩΝ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ. ΕΞΙΣ, ΔΕΥΤΕΡΑ ΦΥΣΙΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ Ο ΤΡΑΓΚΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΚΥΦΤΟΚΩΛΑΡΙΟΥΣ ΤΩΝ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ. ΕΞΙΣ, ΔΕΥΤΕΡΑ ΦΥΣΙΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βρε δημοσιογραφακια της πλάκας ,αυτό σας πείραξε και όχι η Γερμανική κατοχή;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση