GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μόνο στο PRESS-GR: Πώς κρίνει (πολιτικά και θεσμικά) την μη προσέλευση ΓΑΠ στην Προανακριτική, ο Σπ. Χαλβατζής

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ : Να κάνουμε δεύτερη τυπική. Τρίτη κατά σειράν. Πάω λίγο στο πρώτο. Διαβάζω το άρθρο 62 του συντάγματος : «Όσο διαρκεί...

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ: Να κάνουμε δεύτερη τυπική. Τρίτη κατά σειράν. Πάω λίγο στο πρώτο. Διαβάζω το άρθρο 62 του συντάγματος : «Όσο διαρκεί η βουλευτική περίοδος ο βουλευτής δεν διώκεται ούτε συλλαμβάνεται ούτε φυλακίζεται ούτε με άλλο τρόπο περιορίζεται χωρίς άδεια του Σώματος». Άρα, εάν μιλάμε για διαδικασία -σαν κι αυτή που περιέγραψε ο κ. Κασιδιάρης και η διαδικασία είναι αυτή που περιέγραψε ο κ. Καπερνάρος- μιλάμε για μια άλλη διαδικασία. Μιλάμε για την αίτηση να αρθεί η βουλευτική του ασυλία με την τυπική διαδικασία, να πάμε στην Ολομέλεια, να του ασκηθεί δίωξη και να αρθεί η ασυλία. Μια διαδικασία εξαιρετικά μακροχρόνια -γιατί είμαστε και πρακτικοί- και νομίζω πρωτόγνωρη για μια τέτοια διαδικασία. Εγώ προσωπικά, είμαι παντελώς αντίθετος, κύριε Πρόεδρε, σ’ αυτή τη διαδικασία. Θεωρώ ότι θα είναι και εξευτελιστική για το Κοινοβούλιο. Θέλω να υπενθυμίσω εδώ στο Σώμα της Επιτροπής μας ότι μόλις την περασμένη Πέμπτη ένας μάρτυρας, που δεν ήταν πρώην Πρωθυπουργός, που είναι ένας απλός δημοσιογράφος, κύριε Καπερνάρε -εσείς δεν ήσασταν και παρών μάλιστα- αποφάσισε να φερθεί στην Επιτροπή μας κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο που το έκανε ο κ. Παπανδρέου. Ούτε και ο κ. Κασιδιάρης ήταν εδώ. Και ο κ. Κασιδιάρης έλειπε από την Επιτροπή. Δεν είδα εσάς, τους τόσο ευαίσθητους εις τα δικονομικά να είστε εδώ παρόντες και να ζητάτε τη βιαία προσαγωγή του δημοσιογράφου, του κ. Βαξεβάνη, που έγραψε την Επιτροπή και την ομόφωνη κλήση στα παλαιότερα των υποδημάτων του. Αντιθέτως, η κυρία Κωνσταντοπούλου έλειπε –αν θυμάμαι καλά, ήταν και η μοναδική συνεδρίαση, που έλειπε από την έναρξη της Επιτροπής μας- ο κ. Κοντονής τοποθετήθηκε κατά της βιαίας προσαγωγής του κ. Βαξεβάνη. Ο κ. Καπερνάρος δεν ήταν παρών να πάρει το λόγο. Ο κ. Κασιδιάρης δεν ήταν παρών να πάρει το λόγο. Τι έγινε; Στον κ. Βαξεβάνη δεν μας πείραξε το ότι έγραψε την Επιτροπή στα παλαιότερα των υποδημάτων του; Εκεί οι λεονταρισμοί πήγαν περίπατο; Άρα, λοιπόν, ας αφήσουμε τις υποκρισίες μεταξύ μας. Εδώ πρόκειται καθαρά περί προσπάθειας αποκομίσεως πολιτικών εντυπώσεων. Κύριε Πρόεδρε, έγινε τηλεφωνική κλήση και δεν ήρθε. Έγινε τυπική κλήση και δεν ήρθε. Τα πολιτικά συμπεράσματα από την πράξη του κ. Παπανδρέου πλέον θα αρθούν από τον ελληνικό λαό, που μας κρίνει όλους. Νομίζω ότι εμείς δεν έχουμε την αλήθεια. Και δεν έχουμε και πρακτικά τη δυνατότητα να κάνουμε κανένα περαιτέρω βήμα. Σας ευχαριστώ πολύ.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Ευχαριστώ πολύ.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ : Να γίνει και μια τρίτη κλήση.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Εγώ θεωρώ πώς είναι προσβολή για την Επιτροπή να κάνουμε κλήσεις και να μας γράφουν οι μάρτυρες στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, μπορώ να έχω το λόγο;
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Έχει ζητήσει το λόγο ο κ. Κουτσούμπας πολύ προ υμών. Όλοι θα μιλήσετε όταν θα ζητήσετε το λόγο. Θα πρωτομιλήσουν, όμως, όλοι και εν συνεχεία, θα πάμε σε δευτερολογίες.







Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση