GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θλίψη και συγκίνηση για την κοίμηση του γέροντα [video]

"Ήταν σαν πατέρας μας" εξομολούνται με λυγμούς οι δικοί του άνθρωποι. Αυτό όμως που κατάφερε με τη σεμνότητά του, ο γέροντας....

"Ήταν σαν πατέρας μας" εξομολούνται με λυγμούς οι δικοί του άνθρωποι. Αυτό όμως που κατάφερε με τη σεμνότητά του, ο γέροντας...
Ειρηναίος, είναι να γίνει ο πνευματικός πατέρας πολλών περισσότερων.

Ο αγαπητός σε όλους γέροντας, "έφυγε" γαλήνια και ταπεινά, όπως ήταν η ίδια του η ζωή που αποτελούσε παράδειγμα για την

Στο πλάι του βρίσκονταν συγγενείς του που του κρατούσαν συγκινημένοι το χέρι.

Ζούσε με εγκράτεια και σεμνότητα σε ένα λιτό και απλό σπιτάκι, στο ΜεΪντάνι της Χαλέπας. Οι άνθρωποι που βρίσκονταν κοντά του, δεν μπορούν να κρατήσουν τα δάκρυά τους.

Για πολλούς, ήταν ο "παπούλης", έτσι αποκαλούσαν τον αγαπημένο τους ποιμένα κλείνοντας σε μια λέξη τρυφερά συναισθήματα αγάπης για ένα άνθρωπο του οποίου η ζωή αποτέλεσε παράδειγμα και οδηγό.

Θλίψη και συγκίνηση
Τα θερμά τους συλληπητήρια εκφράζουν φορείς της Κρήτης.

Συλλυπητήριο μήνυμα Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη

Με βαθιά συγκίνηση πληροφορήθηκα την απώλεια του Μακαριστού πρώην Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου-π. Γερμανίας Ειρηναίου Γαλανάκη.

Υπήρξε εξέχων, φωτισμένος Ιεράρχης, με σπουδαία Θεοφιλή πορεία, και ανεκτίμητη προσφορά στην Ορθοδοξία, στην Εκκλησία, και στην κοινωνία.

Ο Μακαριστός Ειρηναίος Γαλανάκης με διεθνή αναγνώριση, είχε πρωτοστατήσει σε πρωτοποριακές αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και δράσεις προς όφελος της Κρήτης. Για την Κοίμηση του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην Εκκλησία της Κρήτης, και στους οικείους του».
Συλληπητήριο μήνυμα Περιφερειακής Ενότητας Χανίων

Εκφράζω την οδύνη μου για την κοίμηση του π. Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου, κ.κ. Ειρηναίου, ενός Ιεράρχη που τίμησε όχι μόνο την Ορθοδοξία, αλλά με τις πράξεις του, τη δράση του και τα έργα του, άνοιξε νέους δρόμους για την κοινωνία και την Εκκλησία καθολικά.

Ένας φωτεινός φάρος που φωτοδότησε την Εκκλησία της Κρήτης και τον Λαό μας ολόκληρο.

Με τις σκέψεις αυτές, εκφράζω τα θερμά συλλυπητήριά μου στην Εκκλησία και την Οικογένειά του.

flashnews.gr

2 σχόλια

  1. Ο ΕΙΡΗΝΑΙΟC ΠΡΩΗΝ ΚΙCΑΜΟΥ ΚΑΙ CΕΛΙΝΟΥ
    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΑΓΙΟΠΟΙΗΘΕΙ.

    ΕΝ ΤΟΙΑΥΤΗι ΠΕΡΙΠΤΩCΕΙ,Η ΗΜΕΡΑ ΜΝHΜΗC ΤΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η 30ή ΑΠΡΙΛΙΟY.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φωτισμένος Άνθρωπος και Ιεράρχης.
    Αιωνία η μνήμη του

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση