GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Bild: Oι Κύπριοι μας εξαπάτησαν – Δεν έπρεπε να τους δώσουμε τα λεφτά...

Βάλλει κατά της Κύπρου η Bild με σημερινό της ρεπορτάζ, στο οποίο ανακινεί τους ισχυρισμούς για ξέπλυμα μαύρου χρήματος στο νησί. «Ε...


Βάλλει κατά της Κύπρου η Bild με σημερινό της ρεπορτάζ, στο οποίο ανακινεί τους ισχυρισμούς για ξέπλυμα μαύρου χρήματος στο νησί. «Ετσι μας εξαπάτησε η Κύπρος» είναι ο τίτλος του άρθρου της γερμανικής εφημερίδας, που επικαλείται μυστική έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Σύμφωνα με τον αρθρογράφο της Bild, η έκθεση αποδεικνύει «πόσα ψέματα είπαν οι Κύπριοι πολιτικοί και γιατί η γερμανική Βουλή δεν έπρεπε ποτέ να εγκρίνει τη δανειακή βοήθεια προς το χρεοκοπημένο νησί».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τον Μάρτιο ειδικοί εξέτασαν για λογαριασμό του Συμβουλίου της Ευρώπης τον κυπριακό τραπεζικό τομέα, βάζοντας στο μικροσκόπιο 390 μεγαλοκαταθέτες με καταθέσεις ύψους δύο και πλέον δισ. ευρώ σε έξι κυπριακές τράπεζες. Από την εξέταση των δεδομένων προκύπτει, μεταξύ άλλων, ότι από 14.000 εταιρείες, οι 12.000 είναι εταιρείες γραμματοκιβώτια. Σύμφωνα με το μητρώο εταιρειών, υπάρχουν συνολικά «μόλις» 270.000 εταιρείες. Από το 2010 όμως ιδρύθηκαν περισσότερες από 56.000. Επίσης, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο έλεγχος έδειξε ότι από τους 390 πελάτες το 10% είναι πολιτικώς εκτεθειμένα πρόσωπα, που στις τράπεζες όμως δεν αναφέρονται ως τέτοια.
Τέλος, αποκαλύφθηκαν και περιπτώσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος από πρόσωπα που έχουν καταδικαστεί για εγκληματικές ενέργειες, για παράδειγμα ενός Ρώσου που είχε καταδικαστεί για απάτη, ο οποίος όμως χρησιμοποίησε πέντε κυπριακές τράπεζες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ύψους 31 εκατομμυρίων ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση