GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποιο είναι το τεστ που έκανε η Τζολί και έσωσε τη ζωή της- Επρεπε να προχωρήσει σε μαστεκτομή;

Σε προληπτική μαστεκτομή προκειμένου να μην παρουσιάσει καρκίνο του μαστού προχώρησε η Αντζελίνα Τζολί μετά το σωτήριο αιματολογικό ...

Σε προληπτική μαστεκτομή προκειμένου να μην παρουσιάσει καρκίνο του μαστού προχώρησε η Αντζελίνα Τζολί μετά το σωτήριο αιματολογικό τεστ στο οποίο υποβλήθηκε . Το συγκεκριμένο αιματολογικό τεστ γίνεται στη χώρα μας στο ερευνητικό κέντρο Δημόκριτος αλλά υπάρχει η δυνατότητα να γίνει και από τους ιδιώτες γιατρούς.
Το κόστος κυμαίνεται για το πρώτο μέλος της οικογένειας περίπου στα 2500 με 3000 ευρώ ενώ υπάρχει και ένα άλλο τεστ όχι αιματολογικό αλλά με το σάλιο, με πολύ φθηνότερη τιμή, κοντά στα 200 – 300 ευρώ, το οποίο όμως δεν ανιχνεύει στο 100% τα γονίδια υψηλού κινδύνου, αλλά περίπου στο 70%.
Οι γυναίκες που καλό να είναι να κάνουν το τεστ αυτό θα πρέπει να έχουν ισχυρό κληρονομικό ιστορικό, για παράδειγμα κάποια συγγενής τους,1ου ή 2ου βαθμού, να έχει εμφανίσει καρκίνο του μαστού σε νεαρή ηλικία. Στην περίπτωση της διάσημης ηθοποιού το τεστ έδειξε ότι είναι φορέας μεταλλάξεων στο γονίδιο BRC1, ένα από τα δύο γονίδια τα οποία έχουν βρεθεί να συμβάλλουν στην εμφάνιση του καρκίνου του μαστού και κρίθηκε απαραίτητη μια τόσο δραστική ενέργεια. Αξίζει πάντως να επισημανθεί ότι αποφάσεις όπως αυτή της αμερικανίδας σταρ δεν λαμβάνονται απερίσκεπτα.
Απαιτείται να υπάρχει οικογενειακό ιστορικό της νόσου και γενετικές εξετάσεις που να αποδεικνύουν την ύπαρξη των μεταλλάξεων στα συγκεκριμένα γονίδια, καθώς επίσης και πλήρης συνεννόηση και υποστήριξη από μια ιατρική ομάδα που θα περιλαμβάνει εκτός από τον εξειδικευμένο στο μαστό χειρουργό ογκολόγο, πλαστικό χειρουργό, παθολόγο ογκολόγο, κλινικό γενετιστή και ψυχολόγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση