GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γ. Σούρλας: Η εκπαίδευση προτεραιότητα για την πάταξη της διαφθοράς

Ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γ. Σούρλας, εκτιμώντας ότι το θέμα της εκπαίδευσης και της επιμόρφωσης πρέπ...

Ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γ. Σούρλας, εκτιμώντας ότι το θέμα της εκπαίδευσης και της επιμόρφωσης πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα.... για την καταπολέμηση της διαφθοράς, συναντήθηκε με στελέχη της Διεύθυνσης της «Ακαδημίας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Καλή Διακυβέρνηση.

Η εν λόγω Ακαδημία αποτελεί έναν από τους νέους πυλώνες του «Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου», στη διοίκηση του οποίου μετέχει και το Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Εκ μέρους της Ακαδημίας, στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού και καθηγητής Σπύρος Φλογαΐτης, ο Αντεπίτροπος Επικρατείας, Γιάννης Κάρκαλης ο οποίος αναλαμβάνει και Διευθυντής & Πρόεδρος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου της Ακαδημίας και ο εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού, Γιάννης Πολίτης.

Από τη συζήτηση διαπιστώθηκε ότι υπάρχει ήδη η δυνατότητα ανάληψης σχετικών δράσεων από την Ακαδημία, σε σχέση με την πρόληψη, την καταστολή και την αποτροπή της διαφθοράς, που είναι και οι κύριοι άξονες του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τη Διαφάνεια.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Γ. Σούρλας επεσήμανε και πάλι την αναγκαιότητα στράτευσης όλων στον κοινό σκοπό που δεν πρέπει να είναι άλλος από την πάταξη των φαινομένων διαφθοράς και την εμπέδωση της διαφάνειας, πράγμα που μεταξύ άλλων θα επιτευχθεί μέσω της σωστής παιδείας που θα αποκτηθεί μέσα από την εκπαίδευση και την επιμόρφωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση