GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για τη συστέγαση και συλλειτουργία στην ιδιωτική εκπαίδευση

Τη διάταξη της τροπολογίας που αφορά στη συστέγαση και συλλειτουργία από διαφορετικού είδους εκπαιδευτήρια σε κοινές εγκαταστάσεις, ...


Τη διάταξη της τροπολογίας που αφορά στη συστέγαση και συλλειτουργία από διαφορετικού είδους εκπαιδευτήρια σε κοινές εγκαταστάσεις, επισημαίνει  με επιστολή του προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ο Βουλευτής Ηρακλείου,  Λευτέρης Αυγενάκης.
Όπως αναφέρεται στην επιστολή του Ηρακλειώτη Βουλευτή: «με την ψήφιση της τροπολογίας επήλθε η άρση σε κάθε εμπόδιο συστέγασης και συλλειτουργίας των φορέων τυπικής και άτυπης εκπαίδευσης. Ο μοναδικός περιορισμός που προκύπτει, είναι αυτός του μη επιτρεπτού της ταυτόχρονης διδασκαλίας σε μια αίθουσα δύο διαφορετικών αντικειμένων, ενώ επιτρέπεται η συστέγαση και συλλειτουργία σε όλους τους άλλους χώρους. Από το κείμενο της τροπολογίας προκύπτει ότι η διάκριση αυτή, δεν βρίσκει έρεισμα, καθότι είναι αδύνατη η διδασκαλία δύο αντικειμένων σε μία αίθουσα διδασκαλίας».

Ενώ στην αρχική του μορφή ο ν.4093 επέβαλε διαφορετικό διακριτικό τίτλο (επωνυμία) για κάθε διαφορετικό είδος εκπαιδευτικής μονάδας, με την τροποποίηση επιτρέπεται η χρήση της ίδιας επωνυμίας – προσωνυμίας για όλες τις διαφορετικού είδους εκπαιδευτικές μονάδες που ανήκουν στο ίδιο φυσικό ή νομικό πρόσωπο.

Σε συνέχεια της πιο πάνω τροποποίησης, ακολουθεί η δεύτερη τροποποίηση που επιτρέπει τη συστέγαση μέσα στο ίδιο εκπαιδευτικό ωράριο της μιας δραστηριότητας με οποιαδήποτε άλλη. Στην αρχική του μορφή ο ν.4093 απαγόρευε τη συλλειτουργία του συνόλου των κτιριακών εγκαταστάσεων (αίθουσες, χώροι αναμονής, γραφεία διοίκησης και προσωπικού, αίθουσες διδασκαλίες, τουαλέτες κλπ) από διαφορετικού είδους εκπαιδευτήρια. Έτσι, για παράδειγμα, δεν επιτρεπόταν σε ένα φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης να παρέχει και υπηρεσίες ξενόγλωσσης εκπαίδευσης στο χρόνο που λειτουργούσε σαν φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης.

Τέλος, ο Λευτέρης Αυγενάκης υπογραμμίζει ότι: «δεδομένης της σημασίας του εν λόγω ζητήματος, τόσο για την προστασία των μαθητών και εκπαιδευτικών, όσο και για την διασφάλιση της ποιότητας κάθε είδους εκπαίδευσης που παρέχεται, καθίσταται αναγκαία η εκ του συνόλου επανεξέταση του θέματος αυτού».

1 σχόλιο

  1. Ώστε η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ΑΥΤΗ Η ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΜΑΡΤΩΛΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΩΝ ΛΙΓΟΥΡΗΔΩΝ ΑΠΛΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ, κάνει έρανο για να μαζευτεί το ποσό που χρειάζετε ως εγγύηση ο Αθλιότατος Χιτλερίσκος πρόεδρος της Νίκος Φωτόπουλος για να μην πάει φυλακή.
    Αυτός που έλεγε σε συναδέλφους του, εμείς πάμε μπροστά και δεν σε συμφέρει να είσαι απέναντι μας και κανόνισε την πορεία σου, και πολλά άλλα για το Πασόκ, επί παντοδυναμίας Πασόκ, παρά το γεγονός ότι δήλωνε Πασοκάρας και εκλεγόταν με τους ψήφους των Πασόκων, αυτή λοιπόν η ΑΘΛΙΟΤΑΤΗ ΕΠΙ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΝΟΠ, κάνει έρανο για να μαζέψει τα χρειαζούμενα να μην πάει φυλακή ο Αθλιότατος ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ.
    Και βέβαια ο Χιτλερίσκος που το θεωρό το απιθάνων απίθανο να μην έχει κάνει την μπάζα του, αυτό το θέλει όχι για να μην πάει φυλακή αλλά για να αποδείξει? Ότι είναι θύμα και λαϊκός ΗΡΩΑΣ, ότι έχει έρεισμα για να το χτυπήσει στα μούτρα εκείνων που γλείφει όπως το συνηθίζει για να τον προσέξουν για καμιά καλή καρέκλα, αυτός που σήμερα είναι συνδικαλιστής, αύριο βουλευτής με τον Σύριζα, μεθαύριο υπουργός και παραμεθαύριο πρωθυπουργός για να μας σώσει…….
    Και βέβαια σύμφωνα με την προσφιλή τακτική του, στους λιγούρηδες συναδέλφους του, που με την ανέλιξη του ελπίζουν σε κοκκαλάκια ή κανένα κοψίδι αλλά και γιατί όχι σε βολέματα παιδιών σκυλιών και συγγενών παντί τρόπο και κάτω από το τραπέζι, δεν τους το είπε ευγενικά αλλά ωμά, εσείς που τρώγατε ταξιδάκια πληρωμένα από την ΔΕΗ, με τα χρήματα που της έπαιρνα σαν ΓΕΝΟΠ, εκβιάζοντας την για να μην σας κατεβάσω σε απεργία ανοίξτε το πουγκί σας.
    ΟΜΩΣ επειδή είμαι υποψιασιάρης και όλοι το γνωρίζουν ότι από λιγούρη δεν παίρνεις δεκάρα, ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΖΕΥΤΟΎΝ 99/100 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΑΖΑ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΛΑΜΗ ΤΩΝ ΚΟΛΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ ΕΡΑΝΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση