GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απελευθέρωσε κινεζικό αλιευτικό η Β. Κορέα που ειχε καταλάβει

Η Βόρεια Κορέα απελευθέρωσε ένα κινέζικο αλιευτικό σκάφος, την Τρίτη, αφότου είχε «καταληφθεί» στην υδάτινη περιοχή μεταξύ των δύο χωρώ...

Η Βόρεια Κορέα απελευθέρωσε ένα κινέζικο αλιευτικό σκάφος, την Τρίτη, αφότου είχε «καταληφθεί» στην υδάτινη περιοχή μεταξύ των δύο χωρών, δήλωσε ο ιδιοκτήτης του σκάφους.
Το περιστατικό αυτό αποτελεί ένα ακόμα μελανό σημείο στις σχέσεις μεταξύ Κίνας και Βόρειας Κορέας.

Ο κινέζος σύμβουλος στη Βόρεια Κορέα δήλωσε νωρίτερα στα κρατικά μέσα ενημέρωσης ότι η Β. Κορέα είχε «αρπάξει» το ιδιωτικό σκάφος στα ύδατα μεταξύ της Κίνας και της κορεατικής χερσονήσου, κοντά στην πόλη Ντάλιαν. Όπως αναφέρουν τα κρατικά μέσα, επικαλούμενα δηλώσεις του ιδιοκτήτη του αλιευτικού, η Βόρεια Κορέα απαίτησε για την ασφαλή επιστροφή του 600.000 γουάν. Στο σκάφος επέβαιναν ο ιδιοκτήτης και το 16μελές πλήρωμα.

Μιλώντας τηλεφωνικά στο πρακτορείο Ρόιτερς, ο ιδιοκτήτης του αλιευτικού δήλωσε ότι το πλοίο αφέθηκε ελεύθερο τα ξημερώματα της Τρίτης, χωρίς όμως να καταβληθεί οποιοδήποτε χρηματικό ποσό στη Βόρεια Κορέα.

capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση