GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οκλαχόμα: Συνεχίζεται η προσπάθεια ανεύρεσης παγιδευμένων στα συντρίμμια μετά το φονικό ανεμοστρόβιλο

Σε κατάσταση «μέγιστης καταστροφής» παραμένει η Οκλαχόμα μετά το φονικό χτύπημα του ανεμοστρόβιλου που έπληξε την πόλη Μουρ με ταχύτ...

Σε κατάσταση «μέγιστης καταστροφής» παραμένει η Οκλαχόμα μετά το φονικό χτύπημα του ανεμοστρόβιλου που έπληξε την πόλη Μουρ με ταχύτητες ανέμων τουλάχιστον 320 χιλιόμετρα. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα με δηλώσεις του από τον Λευκό Οίκο τόνισε πως οι Αμερικανοί θα είναι δίπλα στους πληγέντες για όσο χρειαστεί και απηύθυνε έκκληση για την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας μέσω του αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού.
 Ενας από τους πρώτους που έσπευσαν να ανταποκριθούν είναι ο αστέρας της τοπικής ομάδας του ΝΒΑ, Κέβιντ Ντουράντ, ο οποίος τόνισε πως θα δωρίσει ένα εκατ. δολάρια. Την ίδια στιγμή στο Μουρ, οι εικόνες θυμίζουν βιβλική καταστροφή. Ο τυφώνας παρέσυρε σχεδόν τα πάντα στο φονικό πέρασμά του και ισοπέδωσε πλήρως δύο δημοτικά σχολεία. Τα παιδιά είναι το μεγάλο θύμα αυτής της καταστροφής. Από τους 24 επιβεβαιωμένους νεκρούς οι εννιά είναι μαθητές, είτε στο Πλάζα Τάουερς, είτε στο Μπράιαργουντς. Οι μαρτυρίες των μικρών που γλίτωσαν συγκλονίζουν. Κάποια από τα παιδιά που βρίσκονταν μέσα στα συντρίμμια, πάλεψαν αρκετή με ό,τι μπορούσαν να βρουν για να απεγκλωβιστούν και τελικά τα κατάφεραν.
Η «μάχη» των σωστικών συνεργείων Ημασταν στο έδαφος και άκουσα έναν εκκωφαντικό ήχο. Μετά δεν μπορούσα να ακούσω τίποτα εκτός από σπασίματα και παιδιά να φωνάζουν», λέει ένα από τα παιδί που κατάφερε να βγει από το σχολείο. «Ενας δάσκαλος με τη βοήθεια του Θεού κατάφερε να σηκώσει ένα τοίχο και να σώσει μερικά από τα παιδιά», τονίζει μία από τις μητέρες. Μέσα σε αυτό το σκηνικό, τα σωστικά συνεργεία που μέχρι στιγμής έχουν ανασύρει πάνω από 100 παγιδευμένους συνεχίζουν να δίνουν μάχη με το χρόνο για να βρουν ανθρώπους που έχουν καταπλακωθεί από τα συντρίμμια και να περιορίσουν τις απώλειες. Η άμεση αντίδραση των σωστικών συνεργείων ήταν και ο λόγος που ο επιβεβαιωμένος αριθμών των θυμάτων είναι 24, ενώ αρχικά οι πληροφορίες μιλούσαν για 51 νεκρους. Ερευνες πραγματοποιούνται σε κελάρια, στα συντρίμμια και σε καταφύγια.
Η επιχείρηση επικεντρώνεται στο Δημοτικό Σχολείο Πλάζα Τάουερς, το οποίο δέχθηκε βαρύ πλήγμα. Δεκάδες πυροσβέστες βρίσκονται στο σημείο, καθώς η σκεπή και οι τοίχοι του κτιρίου κατέρρευσαν. Ανυψωτικά μηχανήματα χρησιμοποιήθηκαν στη διάρκεια της νύχτας και συνέχισαν το έργο τους και μετά το ξημέρωμα. Περίπου 200 μέλη της Εθνικής Φρουράς της Οκλαχόμα λαμβάνουν μέρος στις έρευνες. Δίπλα τους γονείς και συγγενείς των αγνοούμενων, περιμένουν καρτερικά για να μάθουν νέα για τα παιδιά τους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα.
Οι πληροφορίες από τα ενημερωτικά πρακτορεία αναφέρουν πως οι τραυματίες μέχρι στιγμής είναι περισσότεροι από 240 άτομα, από τα οποία 60 είναι παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση