GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέο σχολείο απέκτησε η Ευκαρπία

Στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς του δήμου Παύλου Μελά παραδόθηκαν την Τετάρτη οι νέες εγκαταστάσεις του 2ου Γυμνα...


Στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς του δήμου Παύλου Μελά παραδόθηκαν την Τετάρτη οι νέες εγκαταστάσεις του 2ου Γυμνασίου στην Ευκαρπία.

Πρόκειται για ένα 12θέσιο σχολικό συγκρότημα δυναμικότητας 360 μαθητών και συνολικού εμβαδού 2,500 τ.μ. Οι νέες εγκαταστάσεις πληρούν όλες τις προϋποθέσεις ενός σύγχρονου σχολείου και ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες της εκπαίδευσης και των μαθητών. Περιλαμβάνουν 12 αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια φυσικοχημείας και καλλιτεχνικών, 2 αίθουσες πληροφορικής, 2 αίθουσες ξένων γλωσσών και μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων για την πραγματοποίηση διαλέξεων, προβολών και εορταστικών εκδηλώσεων.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου έφθασε τα 3,6 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από το ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής ανάπτυξης.

Το νέο σχολείο θα δώσει «ανάσα» στην Ευκαρπία, λύνοντας ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα, αυτό της σχολικής στέγης. Η λειτουργία του από το Σεπτέμβριο θα αποσυμφορήσει το παλιό Γυμνάσιο της περιοχής στις εγκαταστάσεις του οποίου θα λειτουργήσει για πρώτη φορά και Λύκειο. Με τον τρόπο αυτό ένα πάγιο αίτημα των Ευκαρπιωτών που ήταν η λειτουργία Λυκείου ικανοποιείται.

Το νέο σχολικό συγκρότημα παρέλαβε την Τετάρτη ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος ο οποίος επισήμανε: «Πλέον η εκπαιδευτική διαδικασία και η μάθηση θα λαμβάνει χώρα σε ένα αξιοπρεπές και ασφαλές περιβάλλον, σε ένα δημιουργικό σχολείο. Το 2oΓυμνάσιο Ευκαρπίας είναι μόνο η αρχή, καθώς συνεχίζουμε το επόμενο τρίμηνο με την δημοπράτηση του Λυκείου Ευκαρπίας, του 12ου ολοήμερου δημοτικού και 11ου ολοήμερου νηπιαγωγείου Πολίχνης, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής του 24ου νηπιαγωγείου Νικόπολης. Όπως και στην προηγούμενη δημαρχιακή μου θητεία, την τετραετία 2003-2006, βάλαμε τέλος στη διπλοβάρδια της Σταυρούπολης, με την κατασκευή 14 σχολικών κτιρίων, έτσι και τώρα μένουμε πιστοί στο πρόγραμμά μας, θέτοντας τις βάσεις για να λύσουμε μια και καλή το πρόβλημα σχολικής στέγης».
agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση