GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιταλία: Με τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους τα έβαλε ο Γκρίλο

Δηκτικός και ενοχλημένος από την εκλογική αποτυχία του αντιθεσμικού Κινήματος των Πέντε Αστέρων στις ιταλικές αυτοδιοικητικές εκλογέ...


Δηκτικός και ενοχλημένος από την εκλογική αποτυχία του αντιθεσμικού Κινήματος των Πέντε Αστέρων στις ιταλικές αυτοδιοικητικές εκλογές εμφανίστηκε  ο ηγέτης του και πρώην κωμικός, Μπέπε Γκρίλο, βάζοντας στο στόχαστρό του τους ιταλούς δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους.

«Καταλαβαίνω εκείνους οι οποίοι κράτησαν τον πήχη ψηλά και αντάμειψαν τα κόμματα τα οποία ρουφούν κρατική χρηματοδότηση και όχι εκείνους που την επιστρέφουν στο κράτος. Η ψήφος αυτή ήταν καλοζυγισμένη και μετά από ώριμη σκέψη», σχολίασε ειρωνικά, σε κείμενο με τίτλο «Σας Καταλαβαίνω» στο προσωπικό του ιστολόγιο ο κ. Γκρίλο.

Έκανε μάλιστα λόγο για διαχωρισμό των Ιταλών σε Ιταλία Α, στην οποία κατέταξε όσους λαμβάνουν τα προς το ζην τους από κρατικές πηγές, δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους, και σε Ιταλία Β, η οποία, κατά τον κ. Γκρίλο, πληρώνει τους φόρους με τους οποίους συντηρείται η Ιταλία Α.

Στην Ιταλία Β ο αρχηγός του Κινήματος των Πέντε Αστέρων κατέταξε τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, τους μερικά απασχολούμενους, τους ανέργους, τους φοιτητές, καθώς και τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες.

«Τους τελευταίους μήνες δεν έχω ακούσει για κανέναν δημόσιο υπάλληλο ή κάποιον από εκείνους με τις παχυλές και διπλές συντάξεις ο οποίος να αυτοκτόνησε. Παρ΄ όλα αυτά, υπάρχουν εκείνοι οι οποίοι πετάγονται κάθε μέρα έξω από τα σπίτια τους, επιχειρηματίες οι οποίοι χρεοκοπούν, άνεργοι, οι οποίοι αυτοπυρπολούνται, πέφτουν από παράθυρα ή κρεμιούνται», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γκρίλο, απευθύνοντας παράλληλα προειδοποίηση σε όσους ψήφισαν υποψηφίους των παραδοσιακών κομμάτων και συνασπισμών.

«Το Κρύο Φθινόπωρο φθάνει όλο και πλησιέστερα και πιθανόν μέχρι τότε η Ιταλία Α να καταλάβει ότι, ψηφίζοντας για εκείνους που την καθησυχάζουν, αλλά οι οποίοι στην πραγματικότητα καταστρέφουν τη χώρα, καταδικάζει τον εαυτό της σε έναν δρόμο χωρίς επιστροφή», κατέληξε ο πρώην κωμικός και νυν κομματικός ηγέτης.

Το Κίνημα των Πέντε Αστέρων, το οποίο είχε λάβει το ένα τέταρτο των συνολικών ψήφων στις πρόσφατες εθνικές εκλογές στην Ιταλία, δεν κατάφερε να περάσει με υποψήφιό του στον δεύτερο γύρο σε καμία από τις μεγάλες πόλεις της γειτονικής χώρας, στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή και την Δευτέρα.

Δυσαρέσκεια στο εσωτερικό του κόμματος

Η μείωση από 50% έως 75% στα ποσοστά του κινήματος σε σχέση με τις επιδόσεις του στις εκλογές του Φεβρουαρίου, πάντως, έχει δημιουργήσει, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, έντονη δυσαρέσκεια και στο εσωτερικό του.

Τουλάχιστον δέκα βουλευτές και γερουσιαστές του κόμματος Γκρίλο προτίθενται να προχωρήσουν στην σύσταση αυτόνομης κοινοβουλευτικής ομάδας, όπως μετέδωσαν τα μεσημεριανά δελτία ειδήσεων στα ιταλικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Έντονη δυσαρέσκεια σε πολλούς εκλεγμένους εκπροσώπους του κινήματος φέρεται να προκάλεσε και η σύσταση να «φιλτράρονται», να εγκρίνονται ή να απορρίπτονται, οι επαφές τους με τους δημοσιογράφους από τους υπεύθυνους επικοινωνίας του κινήματος.

Οι προστριβές στην μετεκλογική φάση επιβεβαιώνονται και από νέα διαδικτυακή παρέμβαση του κ. Γκρίλο την Τετάρτη το μεσημέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση