GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιδανική τοποθεσία για πολιτικούς γάμους, το ψηλότερο σημείο του Ακρωτηρίου Κάβο Γκρέκο...

Ο δήμος του παραθαλασσίου θερέτρου της Αγίας Νάπας επέλεξε το ψηλότερο σημείο του Ακρωτηρίου Κάβο Γκρέκο ως νέα τοποθεσία για...


Ο δήμος του παραθαλασσίου θερέτρου της Αγίας Νάπας επέλεξε το ψηλότερο σημείο του Ακρωτηρίου Κάβο Γκρέκο ως νέα τοποθεσία για...
την τέλεση πολιτικών γάμων, δίνοντας περισσότερες επιλογές στα ζευγάρια, που αποφασίζουν να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου.

Σε γραπτή ανακοίνωσή του δήμου, αναφέρεται ότι «στο ψηλότερο σημείο του Ακρωτηρίου Κάβο Γκρέκο, εκεί όπου καθημερινά ανατέλλει ο πρώτος ήλιος της Ευρώπης, μέσα σε ένα ειδυλλιακό τοπίο, που η ίδια η φύση δημιούργησε, με θέα την ασύλληπτη ομορφιά του τοπίου κάτω από τα μοναδικά χρώματα του ηλιοβασιλέματος, του απέραντου γαλάζιου χρώματος της θάλασσας και με τον ήλιο να βυθίζεται καθημερινά στη θάλασσα, ο δήμος Αγίας Νάπας αποφάσισε στην ξεχωριστή αυτή τοποθεσία τη δημιουργία νέου χώρου τέλεσης πολιτικών γάμων».

Στόχος για τον δήμο Αγίας Νάπας «είναι επίσης η αξιοποίηση και η προβολή των αξιοθέατων και μοναδικών περιοχών του δήμου, η προσέλκυση περισσότερων ζευγαριών, ούτως ώστε η Αγία Νάπα να καταστεί πρώτος προορισμός και στην τέλεση πολιτικών γάμων».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι «στον συγκεκριμένο χώρο δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση από πλευράς του δήμου, παρά μόνο μία λιτή και απλή διαμόρφωση, αφού ο ίδιος ο χώρος προσφέρει τη δική του μοναδική ομορφιά».

Η περιοχή του βραχώδους Ακρωτηρίου, που έχει κηρυχθεί Εθνικό Δασικό Πάρκο και τόπος προστασίας της φύσης, βρίσκεται στα νοτιοανατολικά παράλια ανάμεσα στα δημοφιλή θέρετρα της Αγίας Νάπας και του Πρωταρά, καλύπτοντας έκταση 385 εκταρίων.

Υπάρχουν πολλά μονοπάτια της φύσης με μικρά πεύκα και κυπαρίσσια, ενώ ο περιηγητής - επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει την υπέροχη θέα της γαλαζοπράσινης θάλασσας, που απλώνεται εμπρός. Ένα από αυτά τα μονοπάτια αποτελεί μέρος του Ευρωπαϊκού Μονοπατιού Μεγάλης Απόστασης Ε4, που εκτείνεται από το Γιβραλτάρ μέχρι την Κύπρο. Το μήκους 2 χιλιομέτρων μονοπάτι της φύσης, το οποίο περνά από τη νοτιοανατολική ακτή του Ακρωτηρίου Κάβο Γκρέκο, είναι μέρος της Πολιτιστικής Διαδρομής Αφροδίτη και συνδέει τον χώρο με την παράδοση της ύπαρξης του ιερού στην περιοχή. Κοντά είναι κτισμένο το μικρό άσπρο εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων, με σκαλοπάτια που οδηγούν στο αγίασμα κάτω στη θάλασσα. Ένα από τα άλλα μονοπάτια οδηγούν στην σπηλιά του Κύκλωπα, όπως λέγεται. Στην περιοχή υπάρχουν ακόμα ειδικά μονοπάτια για ποδηλασία, είτε για τους λάτρεις του αθλήματος, είτε για όσους η ποδηλασία είναι τρόπος διακίνησης και εξερεύνησης.

Το Κάβο Γκρέκο είναι πολύ δημοφιλής περιοχή για καταδύσεις, χάρη στη ζεστή θάλασσα όπου οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από 16 βαθμούς κελσίου το χειμώνα μέχρι 28 βαθμούς το καλοκαίρι, ενώ τα καθαρά νερά επιτρέπουν ορατότητα 30 μέχρι 40 μέτρων. Η πανίδα του βυθού περιλαμβάνει πολλά ενδιαφέροντα είδη».kerdos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση