GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με λένε Στάλιν

Γράφει ο Κώστας  Γιαννακίδης Με τα δεδομένα εκείνης της εποχής, είναι σαν να βαφτίζεις σήμερα το παιδί σου «Στάλιν». Δεν ξέρω αν ο Κωνσ...


Με τα δεδομένα εκείνης της εποχής, είναι σαν να βαφτίζεις σήμερα το παιδί σου «Στάλιν». Δεν ξέρω αν ο Κωνσταντίνος ήταν χειρότερος. Πιθανότατα να σκότωσε, αναλογικά, περισσότερους. Βεβαιωμένα έκανε κιμά γυναίκα, πεθερό και ένα γιο. Μάλιστα η κυρά, δολοφονήθηκε έπειτα από εντολή της πεθεράς, της Ελένης. Και όπως έκανε αιώνες αργότερα ο Στάλιν, ο Κωνσταντίνος έδωσε εντολή να αφαιρεθεί το όνομα της Φαύστας από παντού. Τουλάχιστον επί Στάλιν έκαναν πρωτόγονες φωτοσοπιές. Άντε όμως να αλλάξεις τη μαρμάρινη πλάκα. Έτσι και δεν σου έβγαινε η αλλαγή, έπρεπε να φτιάξεις καινούρια-μαρτύριο.
Τέλος πάντων, ο Στάλιν εγκαθίδρυσε και πλάτυνε -που έλεγαν και στο κόμμα- τον σοσιαλισμό, ο Κωνσταντίνος έκανε το ίδιο με τον χριστιανισμό. Εν προκειμένω, δεν ξέρω ποιος έσπειρε πιο φανατικούς πιστούς. Είναι, όμως, βέβαιο, ότι ένας χριστιανός και ένας κομμουνιστής μπορούν να προσδιορίσουν τα όρια του παραδείσου και της κολάσεως. Ο παράδεισος είναι μακριά και η κόλαση ανάμεσά τους. Ο Κωνσταντίνος, λοιπόν, είδε, λέει, κάτι στον ουρανό, άλλαξε τα λάβαρα της λεγεώνας σε χριστιανικά (πώς αλλάζει ο άλλος σημαία στο πλοίο;) και με το γνωστό διάταγμα των Μεδιολάνων διασφάλισε νομοθετικά την ανεξιθρησκεία, κοινώς, το προνόμιο των χριστιανών να σφάζουν στους επόμενους αιώνες όποιον δεν ομολογούσε τον ίδιο Θεό.
Ο ίδιος ίδρυσε και την Κωνσταντινούπολη και, εν τέλει, είναι για τον χριστιανισμό ό,τι οι Τουρκικές Αερογραμμές για την Ευρωλίγκα: μέγας χορηγός. Κάθαρμα βέβαια και φονιάς, αλλά εκείνη την εποχή έτσι έκαναν τις αυτοκρατορικές δουλειές. Από δίπλα και η μάνα του η Ελένη. Βρώμα κανονική, αδίστακτη, λαμόγιο, πανούργα. Κατέβηκε Άγιους Τόπους, πήγε, λέει, Γολγοθά, βρήκε με τη μία τρεις σταυρούς και ανακάλυψε τον αυθεντικό επειδή αναστήθηκε μία νεκρή που την ξάπλωσαν επάνω του - δοκιμάστε το και στο σπίτι με το κομματάκι που έχετε, δεν είναι απαραίτητο να βρείτε άμεσα τη νεκρή, μπορεί να έχετε και προβλήματα με τον νόμο.
Όταν ο ΣΚΑΙ έτρεχε την τρομερή υπερπαραγωγή «Μεγάλοι Έλληνες», οι συμπατριώτες μας έσπευσαν να τον συμπεριλάβουν σε αυτό το πάνθεον του έθνους. Λογικό. Ακούει ο άλλος Κωνσταντίνος και Ελένη, σκέφτεται ότι η μισή Ελλάδα λέγεται έτσι, γιατί να μην είναι και εκείνος αίμα από το αίμα μας; Χάσατε, αδέρφια, αν γεννιόταν σήμερα, θα ήταν Σέρβος. Τότε ήταν Ρωμαίος, ταπεινής καταγωγής, για πέταμα. Ένα αδίστακτο, κομπλεξικό χαμίνι που μας χαντάκωσε, να πούμε… Δεν πάει στο διάολο, χρόνια πολλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση