GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δήλωση Ν. Νικολόπουλου για την εργατική Πρωτομαγιά

 «Η κυριότερη πηγή των οξύτατων κοινωνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο λαός μας είναι η ανεργία» τόνισε...


 «Η κυριότερη πηγή των οξύτατων κοινωνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο λαός μας είναι η ανεργία» τόνισε...
ο Βουλευτής Αχαΐας και συντονιστής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος Νίκος Νικολόπουλος, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης σε ομάδα συνδικαλιστών και εκπροσώπων εργατικών σωματείων με αφορμή την εργατική πρωτομαγιά.

Και συνέχισε: «Πόσο θα ανεχόμαστε όλους εκείνους που έφτασαν την ανεργία στο 30% και παρά ταύτα συνεχίζουν την ίδια καταστροφική πολιτική; Η φετινή πρωτομαγιά δεν είναι μόνο μία μνήμη, μία τιμή για όσα συνέβησαν πριν ένα αιώνα. Είναι ο απολογισμός όσων βιώνουν σήμερα οι λαοί και κυρίως ο δικός μας λαός στα 3 χρόνια μνημονίου και η απόφασή μας να αλλάξουμε το μέλλον μας προς το καλύτερο και όχι προς το χειρότερο.

Αν θέλουμε να κοιτάξουμε την αλήθεια, θα δούμε πως έχουμε οδηγηθεί σε κοινωνική χρεοκοπία και το κοινωνικό κραχ είναι προ των πυλών. Τα μόνα χρήματα που δαπανούμε είναι για τους δανειστές και τους τραπεζίτες. Η λογική του μνημονίου είναι πως το 2020 θα έχουμε το χρέος που είχαμε… το 2009! Και για να γίνει αυτό, μισθοί και συντάξεις θα μειωθούν και άλλο. Το κτήνος της ανεργίας θα τραφεί με πολύ ακόμα ελληνικό αίμα, της νέας κυρίως γενιάς. Χωρίς παιδεία, υγεία, πρόνοια, η κοινωνία θα καταρρεύσει. Αν σήμερα ζούμε το δράμα των παιδιών που πάνε στα σχολεία τους πεινασμένα, αύριο θα ζήσουμε το δράμα των παιδιών που δεν θα έχουν ούτε σχολεία να πάνε.

Ας μιλήσουμε με το εαυτό μας λοιπόν και ας βάλουμε τέλος στις αυταπάτες και στην μοιρολατρία. Ας δώσουμε την υπόσχεση ότι από σήμερα θα γίνουμε μια ατσάλινη γροθιά και αντί για μνημόνια και… μνημόσυνα θα αγωνιστούμε μέχρι την ανατροπή της τροικανής κυβέρνησης και την αλλαγή της αντικοινωνικής πολιτικής της.

Σήμερα ας συμφωνήσουμε για μια κοινή προσπάθεια για την ανάκτηση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, για να κερδίσουμε ένα ανεκτό επίπεδο διαβίωσης. Το ελληνικό ανθρώπινο δυναμικό είναι εργατικό, άξιο και ικανό. Είναι το πιο πολύτιμο κεφάλαι για τη χώρα μας και την αναπτυξιακή της δυναμική. Δεν θα το χαρίζουμε πλέον στην ανάπτυξη άλλων χωρών, δεν θα το θυσιάσουμε για κανέναν... λογιστή της χρεοκοπίας!».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση