GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για την απεργία των εκπαιδευτικών κατά τη διάρκεια των Πανελληνίων

Είμαι μια από τους χιλιάδες υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων και θα ήθελα να σας εκφράσω τις απόψεις μου σχετικά με το θέμα των...


Είμαι μια από τους χιλιάδες υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων και θα ήθελα να σας εκφράσω τις απόψεις μου σχετικά με το θέμα των απεργιών κατά τη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου. Θεωρώ, λοιπόν, ότι ένας μαθητής που κοπιάζει και διαβάζει συστηματικά επί εννέα ολόκληρους μήνες δεν ''ενδιαφέρεται'' για τον εάν οι εξετάσεις θα γίνουν στις 17 ή στις 27.

Το ΜΟΝΟ που μας νοιάζει είναι να μάθουμε το πότε. Και αυτό γιατί μπορεί το άγχος μας να εντείνεται, όμως εδώ μιλάμε για τα συμφέροντα οχι μονάχα καθηγητών ΑΛΛΑ και των μαθητών. Σε αυτή τη χώρα παρατηρώ από τα παιδικά μου χρόνια τα αδέρφια μου, τους γνωστούς μου και τους φίλους μου (φέτος και εμένα, προφανώς) να συνθλίβονται στους ρυθμούς που επιβάλλει το εξουθενωτικό σύστημα των Πανελληνίων εξετάσεων και κυριολεκτικά να σκοτώνονται για να προλάβουν ΟΛΑ. Αναρωτιέμαι,όμως, ΑΥΤΌ το σκέφτηκε ποτέ κάποιος από τους Υπουργούς Παιδείας ποτε; Για αυτό ενδιαφέρθηκαν ποτέ οι ΚΥΡΙΟΙ;

Για τα 5-6-7-8 και δεν ξέρω και εγω πόσα ακόμα χιλιάρικα που δίνουν οι γονείς μας (μονάχα στην 3η Λυκείου-ας μην ασχοληθώ και με τις υπόλοιπες τάξεις) με τόσο κόπο στα φροντιστήρια, ενδιαφέρθηκαν; Για τις 31 διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως εκ των οποίων ΜΟΝΟ οι 15 είναι ώρες κατεύθυνσης και στις υπόλοιπες με το υπάρχον εκπαιδευτικό σύστημα δεν κανουμε ΤΙΠΟΤΑ (γιατί άραγε-ίσως επειδή μας θέλουν και λίγο αμόρφωτους; Ποιος ξέρει...), ενδιαφέρθηκε κανείς;

Για το περιεχόμενο των εξεταζόμενων μαθημάτων(βλέπε ΑΟΔΕ ΤΟ ΑΚΡΟΝ ΑΩΤΟΝ ΤΗΣ ΠΑΠΑΓΑΛΙΑΣ,καμία όξυσνη της κρίσης μας, καθόλου σκεψη, μονάχα παθητικο διαβασμα,τα έιπαμε όμως αυτά... έτσι μας θέλουν, ΑΜΟΡΦΩΤΟΥΣ!), μήπως ενδιαφέρθηκε κάποιος και δεν το ξέρω; Και για να καταλήξω γιατί ο χρόνος μου είναι περιορισμένος, θα ήθελα να πω ότι τάσσομαι υπέρ της απεργίας των εκπαιδευτικών ΜΟΝΑΧΑ όμως αν και αυτοί οι ίδιοι σκέφτονται πέραν των ιδιων και των συμφερόντων τους , ότι πρέπει να παλέψουν ΓΙΑ ΕΜΑΣ πρώτα απ'όλα!

Και επιτέλους ας περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη...ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Π Ρ Ε Π Ε Ι ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ!Είναι αδιανόητο να γίνει μάθημα μ 25 και 30 μαθητές ανά τάξη!ΝΤΡΟΠΗ στον Υπουργό αν έστω σκέφτηκε να κάνει κάτι τέτοιο στα παιδιά αυτής της χώρας, στο μέλλον το ίδιο!ΑΥΤΟΣ που μας αποκαλεί ''ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ'' σήμερα σε όλες τις δηλώσεις του και συμμερίζεται το άγχος μας, αυτός που ενδιαφέρεται για τις οικογένειες μας και παραβλέπει όλα τα υπόλοιπα, αυτός που υποστηρίζει όσο κάνεις την παραπαιδεία! ΔΙΠΡΟΣΩΠΟΙ!Εμείς δεν είμαστε τα παιχνίδια καμίας κυβέρνησης! ΑΝ νομίζετε ότι με μία επιστράτευση όλα λύνονται, πλανάστε πλάνην οικτρά! Καταπνίξτε μία ακόμη απεργία, περάστε τα μέτρα σας, όμως κάποια στιγμή θα ξυπνήσουν και αυτοί που σήμερα σας επικροτούν με την απόφαση περί επιστράτευσης!

Αναγνώστρια

1 σχόλιο

  1. Προς τους αποφοίτους καθηγητικών σχολών ( και τους γονείς τους ), τους φοιτητές καθηγητικών σχολών ( Φιλοσοφική, Φυσικομαθηματικά, Θεολογία, Γυμναστές, ξενόγλωσσες κλπ ), τους υποψήφιους μαθητές των σχολών αυτών στις Πανελλαδικές ( και τους γονείς τους ).
    Όλοι εσείς που συμμετείχατε στις Πανελλαδικές ( και οι γονείς ξόδεψαν , επίσης, μεγάλα ποσά ) και είχατε αγωνία για το μέλλον σας, με τις πρόσφατες αλλαγές του Υπουργείου Παιδείας και της τρικομματικής κυβέρνησης ξεχάστε την οποιαδήποτε περίπτωση επαγγελματικής αποκατάστασης στην Εκπαίδευση. Ουσιαστικά χάνουν την εργασία τους περίπου 10.000 αναπληρωτές από φέτος και θα προσλαμβάνονται ωρομίσθιοι για 200-300 ευρώ. Επιπλέον, από το 2011 οι γεννήσεις στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά 15.000 ( τα επόμενα χρόνια η μείωση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη και σε συνδυασμό με την μετανάστευση πολλών οικογενειών ) ο αριθμός μαθητών στα Γυμνάσια και στα Λύκεια θα μειωθεί κατά το 1/ πράγμα που σημαίνει μηδενικές προσλήψεις στα επόμενα 10-15 χρόνια.
    Το πρόβλημα από την αύξηση κατά 2 ωρών του ωραρίου των καθηγητών δεν πλήττει τους ίδιους αλλά δεκάδες χιλιάδες αναπληρωτές, απόφοιτους όλων των καθηγητικών σχολών, όσους σπουδάζουν τώρα στις καθηγητικές σχολές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και όσους τώρα ή στο μέλλον ετοιμάζονται για να σπουδάσουν σε καθηγητικές σχολές ! Αυτό είναι το θλιβερό μέλλον που ετοίμασε η τρικομματική κυβέρνηση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για 150.000 αποφοίτους, 100.000 φοιτητές και 30.000 υποψηφίους εκπαιδευτικών σχολών. Δηλαδή, βέβαιη ανεργία ή υποαπασχόληση για τα επόμενα 10 με 15 χρόνια ! Αλήθεια, όλοι εσείς οι γονείς που πληρώσατε για να δείτε τα παιδιά σας σε κάποια εργασία, εσείς δεν έχετε ψυχή να τα βλέπετε τώρα άνεργα και χωρίς μέλλον ; Ακόμα και οι γονείς των υποψηφίων μαθητών στις Πανελλαδικές, μαθητών που κατά το 1/3 μπαίνουν σε σχολές της Εκπαίδευσης, δεν αγωνιάτε με τα μέτρα του Υπουργείου Παιδείας που στο μέλλον θα κρατούν άνεργα τα παιδιά σας ; Ή μήπως για τα άλλα παιδιά που θα δώσουν Πανελλαδικές το μέλλον της Τρόικα και των εδώ κυβερνητικών συνεταίρων δεν τους ετοιμάζει μια θέση στο ταμείο ανεργίας του ΟΑΕΔ ή στη λίστα για μετανάστευση στο εξωτερικό ; Η επιστράτευση των καθηγητών «θάβει» τα όνειρα των απόφοιτων, φοιτητών και υποψηφίων σχολών που οδηγούν στην Εκπαίδευση. Και τώρα που μάθατε την αλήθεια, πηγαίνετε να σας βρουν δουλειά στη ΔΑΠ και στη ΠΑΣΠ, στη ΔΑΚΕ και στη ΠΑΣΚΕ, στη ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση