GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διαδήλωση συμπαράστασης στον Μπερλουσκόνι από την κεντροδεξιά

Το κεντροδεξιό κόμμα Λαός της Ελευθερίας (PdL) έκανε γνωστό σήμερα ότι το Σάββατο πρόκειται να οργανώσει διαδήλωση συμπαράστασης προ...


Το κεντροδεξιό κόμμα Λαός της Ελευθερίας (PdL) έκανε γνωστό σήμερα ότι το Σάββατο πρόκειται να οργανώσει διαδήλωση συμπαράστασης προς τον ιδρυτή του, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στην πόλη Μπρέσια της βόρειας Ιταλίας.
Κύρια αιτία της κινητοποίησης, η χθεσινή καταδίκη του πρώην ιταλού πρωθυπουργού, από το εφετείο του Μιλάνου, σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης για απάτη στην αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ομίλου Μέντιασετ.
Παράλληλα, όπως τονίζουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η κινητοποίηση της ιταλικής συντηρητικής παράταξης συνδέεται άμεσα και με την άλλη σημαντική δικαστική υπόθεση σε βάρος του ηγέτη του PdL: την ερχόμενη Δευτέρα η εισαγγελέας Ίλντα Μποκασίνιπρόκειται να ανακοινώσει, σε νέα δικάσιμο, με πόσα χρόνια φυλάκισης ζητά να τιμωρηθεί ο ‘Καβαλιέρε’, για την υπόθεση Ρούμπι Γκέιτ.
Ο Μπερλουσκόνι κατηγορείται για συμμετοχή σε προαγωγή ανηλίκων στην πορνεία. Η κύρια πρωταγωνίστρια των επίμαχων «πάρτι», η Μαροκινή Ρούμπι Καρίμα, έχει υπερασπισθεί τον μεγιστάνα του Τύπου, υπογραμμίζοντας επανειλημμένα ότι «δεν έλαβε ποτέ χρήματα για να ενδώσει σε σεξουαλικές προτάσεις» και ότι «ο Σίλβιο προσπάθησε, απλώς, να την βοηθήσει».
Εισαγγελείς θεωρούν ότι ο πρώην πρωθυπουργός γνώριζε ότι η κοπέλα ήταν ανήλικη και ότι η ίδια πληρώθηκε για να συνευρεθεί μαζί του.
Τα μέχρι τώρα μηνύματα από την ιταλική κεντροδεξιά δείχνουν ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν εννοεί να «ρίξει» την κυβέρνηση Λέτα, η οποία έχει εντάξει στο πρόγραμμά της κύρια σημεία εκείνου του PdL - αρχής γενομένης από το αίτημα κατάργησης του φόρου πρώτης κατοικίας.
Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με βεβαιότητα όμως τι μπορεί να συμβεί σε περίπτωση καταδικαστικής απόφασης -τις αμέσως επόμενες εβδομάδες- στην κρίσιμη και προβεβλημένη υπόθεση «Ρούμπι Γκέιτ».
 nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση