GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πορτογαλία: Ρεκόρ πωλήσεων για το βιβλίο που προωθεί την αποχώρηση από το ευρώ

Το βιβλίο με τίτλο «Γιατί πρέπει να φύγουμε από το ευρώ» κατόρθωσε να σκαρφαλώσει σε ένα μόλις μήνα στην κορυφή των best sellers της...

Το βιβλίο με τίτλο «Γιατί πρέπει να φύγουμε από το ευρώ» κατόρθωσε να σκαρφαλώσει σε ένα μόλις μήνα στην κορυφή των best sellers της χώρας, παραγκωνίζοντας ακόμη και τις «Πενήντα αποχρώσεις του Γκρι» της E L James. Πρόκειται για το πόνημα του καθηγητή Οικονομικών στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Λισσαβόνας και πρώην στελέχους του πορτογαλικού υπουργείου Οικονομικών, Ζοάο Φερέιρα ντο Αμαράλ.
Το βιβλίο, όπως σημειώνει η αμερικανική Wall Street Journal, κάνει «θραύση», και ήδη βρίσκεται στην τέταρτη έκδοση, έχοντας έως σήμερα πουλήσει περί τα 7.000 αντίτυπα- αριθμό διόλου αμελητέο για τη μικρή αγορά βιβλίου της Πορτογαλίας.
Οι υψηλές πωλήσεις μάλιστα επανέφεραν τις συζητήσεις για τα πιθανά οφέλη μιας ενδεχόμενης αποχώρησης από το κοινό νόμισμα, αν και στη χώρα η συντριπτική πλειοψηφία τάσσεται σε ποσοστό 72% υπέρ της παραμονής στο ευρώ. Για κάποιους, η επιτυχία του συγκεκριμένου βιβλίου προκαλεί προβληματισμό και φανερώνει ότι οι ισορροπίες στην επονομαζόμενη «ευρωπαϊκή περιφέρεια» είναι ιδιαίτερα εύθραυστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση