GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΡΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ!

Aπό τον  Καραπαναγιώτη Δημήτρη. Η Ντόρτμουντ είναι ήδη στον τελικό και περιμένει να δει ποιος θα είναι ο παρτενέρ της για τις 25 Μαΐου...

Aπό τον Καραπαναγιώτη Δημήτρη.

Η Ντόρτμουντ είναι ήδη στον τελικό και περιμένει να δει ποιος θα είναι ο παρτενέρ της για τις 25 Μαΐου. Οι άνθρωποι της Μπορούσια πάντως δεν πρέπει να έχουν μεγάλη αγωνία για το ποιος θα είναι ο φιναλίστ και με ποιο τρόπο θα πρέπει να τον αντιμετωπίσουν, καθώς απ’ ότι φαίνεται πρόκειται να είναι η γνώριμη, από το πρωτάθλημά τους,Μπάγερν.

Οι Βαυαροί ταξίδεψαν στη Βαρκελώνη, έχοντας όχι μόνο το 4-0 υπέρ τους, αλλά και την αγωνιστική ανωτερότητα έναντι της Μπαρτσελόνα. Το σκορ δεν αφήνει πολλά περιθώρια στους Καταλανούς και μόνο με αυτοκτονία χάνεται αυτή η πρόκριση από την Μπάγερν.

Η ομάδα του Χάινκες έφτασε στο Καμπ Νου, έχοντας όλα της τα «όπλα» στη διάθεση του Γερμανού τεχνικού. Ο Μάντζουκιτς επιστρέφει και ο εφιάλτης της Μπαρτσελόνα ξεκινά. Με τον Κροάτη στην κορυφή της επίθεσης, η πίεση της Μπάγερν διπλασιάζεται και τα κλεψίματα μπάλας αυξάνονται κατακόρυφα. Αν πιστεύετε πως στο Μόναχο οι Γερμανοί «έπνιξαν» την Μπαρτσελόνα, δεν έχετε δει τίποτα ακόμα. Τα στόπερ της Μπάρτσα θα έχουν ένα πολύ δύσκολο βράδυ.

Από κει και πέρα, υπάρχει το εξής ερωτηματικό: ο Χάινκες θα χρησιμοποιήσει το 4-3-3 ή το 4-2-3-1; Με άλλα λόγια, θα πάει σε ένα πιο συντηρητικό σχήμα με τους Μαρτίνεθ,Σβαϊνστάιγκερ και Γκουστάβο στο κέντρο και τον Μίλλερ στα δεξιά της επίθεσης; Ή θα χρησιμοποιήσει το πιο επιθετικογενές 4-2-3-1 του πρώτου ματς;

Όποιο σύστημα κι αν προτιμήσει πάντως, η Μπάγερν θα επιδιώξει να κάνει παιχνίδι κατοχής με τη μπάλα στα ποδιά, «ακουμπώντας» το παιχνίδι της στις πτέρυγες, εκμεταλλευόμενη έτσι τα overlap των Αλάμπα και Λαμ. Πρωτίστως βέβαια, θα ρίξει το βάρος της στην πίεση και στην επανάκτηση της μπάλας, όταν αυτή χάνεται.

Στον αντίποδα, η Μπάρτσα πρέπει να ελπίζει σε ένα θαύμα. Σε ένα γρήγορο γκολ δηλαδή που θα βάλει φωτιά στις κερκίδες και στο ποδοσφαιρικό μεγαλείο του Μέσσι. Επειδή όμως το αποψινό ματς δεν είναι Χολιγουντιανή ταινία, ρεαλιστικά οι Καταλανοί δεν έχουν ελπίδες προκρίσεις. Κι αυτό όχι για το 4-0, αλλά για την εικόνα και το επίπεδο των δυο ομάδων.

Παρατηρώντας την τραγική αγωνιστική κατάσταση των παιχτών της Μπαρτσελόνα, δεν σου δίνεται η εντύπωση πως αυτή η ομάδα μπορεί να γυρίσει ένα τέτοιο ματς απέναντι στο τρένο, που λέγεται Μπάγερν. Δυστυχώς, η εποχή που η Καταλανική ομάδα έπνιγε τον αντίπαλό της με το ασφυκτικό πρέσινγκ, έχει παρέλθει. Γι’ αυτό το λόγο, στο τέλος της χρονιάς, καλό θα είναι η διοίκηση των «Μπλαουγκράνα» να δει ρεαλιστικά την πραγματικότητα και να θέσει καινούργιους στόχους, αρχής γενομένης από την αλλαγή προπονητή.

Προσωπικά, βλέπω εύκολο διπλό της Μπάγερν σήμερα. Όπως και να ‘χει όμως, εύχομαι να γίνει ένα ματς, το οποίο να κρατήσει ζεστό το ενδιαφέρον μας μέχρι το τελευταίο λεπτό.
http://mpalanalyseto.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση