GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Όχι» είπε η Βουλή στην άρση ασυλίας του Άδωνι Γεωργιάδη

Με ψήφους 102 έναντι 80, απέρριψε το η Ολομέλεια της Βουλής αίτημα για άρση της ασυλίας του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωρ...


Με ψήφους 102 έναντι 80, απέρριψε το η Ολομέλεια της Βουλής αίτημα για άρση της ασυλίας του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ 13 βουλευτές δήλωσαν «παρών» και υπήρξε μία λευκή ψήφος. Τον Άδωνι Γεωργιάδη είχε μηνύσει ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) Δημήτρης Τρίμης, τον οποίο ο βουλευτής της ΝΔ είχε χαρακτηρίσει -σε κοινοβουλευτική του παρέμβαση- «αρχηγό των κουκουλοφόρων».

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του βουλευτή, είχαν ταχθεί επισήμως ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Προηγουμένως, ο κ. Γεωργιάδης είχε ζητήσει να μην αρθεί η ασυλία του, επικαλούμενος το άρθρο 61 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο «ο βουλευτής δεν καταδιώκεται, ούτε εξετάζεται με οποιονδήποτε τρόπο, για γνώμη ή ψήφο που έδωσε κατά την άσκηση των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων».

Αναφερόμενος στην παρέμβαση που προκάλεσε την εναντίον του μήνυση, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως «πριν 1,5 χρόνο ήταν στο βήμα της Βουλής ο κ. Τσίπρας, έκανε μια ομιλία, καταγγέλοντας την αστυνομική βία και έφερε ως παράδειγμα της «υπερβάλλουσας αστυνομικής βίας», ότι η Αστυνομία χτυπούσε τον κ. Τρίμη που παρουσιαζόταν εκείνη τη μέρα με ένα μπανταρισμένο χέρι. Και ρώτησε, «είναι κουκουλοφόρος ο κ. Τρίμης»; Πετάγομαι και λέω, «μα είναι ο αρχηγός των κουκουλοφόρων». Είμαι βουλευτής, μιλώ σε άλλον βουλευτή και προφανώς το σχόλιό μου είναι πολιτική κριτική. Δεν είναι προσωπική αντιδικία. Δεν έχω προσωπική αντιδικία με τον κ. Τρίμη, τον οποίον δεν γνωρίζω ούτε και θέλω να γνωρίσω. Είναι ο ορισμός του άρθρου 61 του Συντάγματος. Αν αρθεί η ασυλία μου, προφανώς δεν μπορεί να υπάρχει βουλευτική ασυλία για κανέναν λόγο. Αιτούμαι την μη άρση της ασυλίας μου», είχε αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, η Ολομέλεια έκανε δεκτά, ωστόσο, τα αιτήματα για άρση της ασυλίας των βουλευτών της ΝΔ Γιάννη Κεφαλογιάννη (148 υπέρ, 47 κατά και 1 λευκή ψήφος) και Χρήστου Κέλλα (159 υπέρ, 35 κατά, 1 «παρών» και μία λευκή ψήφος) για μηνύσεις που έχουν δεχθεί και αφορούν αντιδικίες τους με πολίτες, που σημειώθηκαν πριν την εκλογή τους ως βουλευτές - στην περίπτωση δε του κ. Κέλλα, κατά τη δημαρχιακή του θητεία στη Λάρισα.

Αντίστοιχη υπήρξε και η περίπτωση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κασή, η ασυλία του οποίου ήρθη για δύο περιπτώσεις που αφορούσαν τη θητεία του στη θέση του δημάρχου Ιωαννίνων και του προέδρου του τοπικού Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού. (175 υπέρ έναντι 18 κατά, 2 «παρών» και 1 λευκή/ ψήφοι 174 υπέρ, έναντι 18 κατά, 2 «παρών» και 2 λευκές). e-go.gr

4 σχόλια

  1. χα χα χα χα χα χα χα χα ....

    Επιχείρηση απεγκλωβισμού από την παγίδα που πάει να στήσει στη Νέα Δημοκρατία ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης, αναμένεται να επιχειρήσει σύντομα ο πρωθυπουργός σε ότι αφορά το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

    Αν κι έχει επικρατήσει στο Μαξίμου η λογική που λέει ότι δε μπορεί να διακινδυνεύσει η συνοχή της κυβέρνησης για ένα θέμα που θα μπορούσε να λυθεί με πιο εύκολο τρόπο, ασφαλώς ο Αντ. Σαμαράς δε μπορεί να αφήσει έτσι την υπόθεση. ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έχουν ουσιαστικά ρίξει το γάντι στη ΝΔ και με την κατάθεση κοινής πρότασης για το αντιρατσιστικό θέλουν να εγκλωβίσουν τους βουλευτές της ΝΔ μέσα στο Κοινοβούλιο.

    Με δεδομένο ότι το αντιρατσιστικό που θα καταθέσουν Βενιζέλος και Κουβέλης δε μπορεί να περάσει παρά μόνο αν το ψηφίσει και η ΝΔ, οι δύο πολιτικοί αρχηγοί γνωρίζουν ότι έτσι θα «ξεγυμνώσουν» την πολιτική της Ρηγίλλης. Αν δηλαδή πει όχι η ΝΔ στο νομοσχέδιο και μαζί μ’ αυτή πει όχι και η Χρυσή Αυγή τότε θα επιχειρήσουν να βάλουν (παρασκηνιακά πάντα και με επικοινωνιακό τρόπο) ΝΔ και Μιχαλολιάκο στο ίδιο κάδρο, με ότι αυτό συνεπάγεται για την εικόνα της Ρηγίλλης.

    Το σχέδιο αυτό είναι του κ. Βενιζέλου που θέλει να παίξει στο πολιτικό σκηνικό ως ο «δημοκράτης» που τα βάζει με την ακροδεξιά, έτσι ώστε να κερδίσει πόντους και χρόνο στο διαλυμένο κόμμα του. Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει ότι είναι έτοιμος να ψηφίσει το νομοσχέδιο ή να πάει σε κατάθεση δικής του πρότασης νόμου. Όμως, αυτό θα το κάνει όπως είπε ο κ. Τσίπρας όταν γίνει κυβέρνηση ώστε να το ψηφίσει ο ελληνικός λαός. Ζήσε Μάη μου δηλαδή.

    Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες του antinews η Νέα Δημοκρατία προτίθεται να καταθέσει τη δική της πρόταση για το αντιρατσιστικό με νομοσχέδιο που θα πάει στη Βουλή και θα τεθεί στην κρίση των βουλευτών. Άλλωστε, οι «γαλάζιοι» βουλευτές έχουν διαμηνύσει στη Ρηγίλλης ότι δεν προτίθενται να ψηφίσουν την πρόταση Ρουπακιώτη, ούτε φυσικά και να βάλουν πλάτες στα πολιτικά παιχνίδια που παίζουν Κουβέλης και Βενιζέλος.

    ρουχλες πασοκοι και δυμαραιοι ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΣΑΣ ΓΑΜΕΝΕ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Μπουμπούκος δεν είναι φασίστας· μαλάκας είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΞΕΦΤΗΛΕΣ ΠΑΣΟΚΟΙ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ..ΓΛΕΊΨΕΤΕ ΤΑ ΑΡΧΊΔΙΑ ΤΟΝ ES-ES-ES-

    Ψάχνουν φύλλο συκής οι όμηροι του Σαμαρά..

    Να σώσουν κάτι από τα προσχήματα για την υποχώρηση ακόμη και απέναντι στις ακροδεξιές "ευαισθησίες" του Αντ. Σαμαρά και της Ν.Δ. επιχειρούν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. υποβάλλοντας από κοινού ως πρόταση νόμου στη Βουλή το περιεχόμενο του σχεδίου Ρουπακιώτη για τη ρατσιστική βία.

    Όμως ακόμη και ο χρόνος συζήτησης της πρότασης νόμου είναι στην ευχέρεια της Ν.Δ., πολύ περισσότερο η ψήφισή της. Το πραγματικό πρόβλημα για τον Αντ. Σαμαρά αφορά την πίεση της Ε.Ε., επιτρόπου και προέδρου κοινοβουλίου, για ψήφιση του νομοσχεδίου..

    Και σε αυτή όμως εμφανίζεται ανθεκτικός, καθώς βασικό μέλημά του είναι το ακροατήριο της Ακροδεξιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. .....εμετικός εντελώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση