GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μια εβδομάδα συμπλήρωσε η απεργία στην Croatia Airlines, οι ζημιές έφθασαν τις 859.000 ευρώ

Οι πιλότοι και το ιπτάμενο προσωπικό της Croatia Airlines συνέχισαν σήμερα την απεργία που πραγματοποιούν εδώ και μία εβδομάδα και ο...


Οι πιλότοι και το ιπτάμενο προσωπικό της Croatia Airlines συνέχισαν σήμερα την απεργία που πραγματοποιούν εδώ και μία εβδομάδα και ο κροατικός εθνικός αερομεταφορέας ανακοίνωσε ότι έχει υποστεί ζημίες ύψους 859.000 ευρώ από την έναρξη της απεργιακής αυτής κινητοποίησης.

«Οι άμεσες ζημίες εκτιμάται ότι ανέρχονται σε 6,5 εκατομμύρια κούνα (859.000 ευρώ) και τα συνδικάτα συνεχίζουν την απεργία τους», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ντάβορ Γιάνουσιτς, ένας εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας.

Οι απεργοί διαμαρτύρονται για τις μειώσεις των μισθών και τις απολύσεις που σχεδιάζει να κάνει η διοίκηση της επιχείρησης.

Από την αρχή της κινητοποίησης, η Croatia Airlines αναγκάζεται να ακυρώνει περίπου 20 πτήσεις ημερησίως, ή περίπου το ένα τρίτο των καθημερινών της πτήσεων.

Η αποτυχία να συμφωνηθεί μια νέα συλλογική σύμβαση ανάμεσα στην διοίκηση της εταιρείας και τα συνδικάτα —η ισχύς της προηγούμενης έληξε τον Μάρτιο— υπήρξε το έναυσμα για την απεργία αυτή. Τα συνδικάτα απέρριψαν την πρόταση της διεύθυνσης για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, η οποία προβλέπει, όπως κατήγγειλαν οι συνδικαλιστές, μειώσεις μισθών έως και 40%.

Εξάλλου η εταιρεία, στην οποία το κράτος έχει την πλειοψηφία των μετοχών, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει τις απολύσεις περίπου 200 προσώπων επί συνόλου 1.100 εργαζομένων, στο πλαίσιο μιας διαδικασίας αναδιοργάνωσής της.

Οι Κροατικές Αερογραμμές είχαν ανακοινώσει καθαρή ζημία 49 εκατ. ευρώ το 2012 και πλέον τα συνολικά χρέη της επιχείρησης αυξήθηκαν στα 132 εκατομμύρια ευρώ.

Η κυβέρνηση της Κροατίας αποπειράται να προχωρήσει σε αναδιοργάνωση των επιχειρήσεων του δημόσιου τομέα, στο πλαίσιο ενός σχεδίου με στόχο να αντιμετωπιστεί η ύφεση η οποία πλήττει τη χώρα από το 2009, κι ενώ αναμένεται η επίσημη εισδοχή της στην ΕΕ την 1η Ιουλίου. kerdos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση