GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι δείχνει η νέα δημοσκόπηση της GPO...

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας κατά 1,8 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και ενίσχυση των ποσοστών της σε σχέση με την προηγούμενη ...

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας κατά 1,8 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και ενίσχυση των ποσοστών της σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση του Απριλίου, καταγράφει η νέα πανελλαδική έρευνα της εταιρείας GPO για το ΜEGA και την εκπομπή “Ανατροπή”.
Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει περίπου μία ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Απώλεια δυνάμεων υφίσταται και το ΠΑΣΟΚ, ενώ τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή και με ενισχυμένο το ποσοστό της.
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται από τους πολίτες ο Αντώνης Σαμαράς, με 46,3%, αυξάνοντας τη διαφορά από τον Αλέξη Τσίπρα.
Ειδικότερα, τα ποσοστά που λαμβάνουν τα κόμματα στην πρόθεση ψήφου έχουν ως εξής:
ΝΔ: 21,3% (από 20,3% τον Απρίλιο 2013)
ΣΥΡΙΖΑ: 19,5% (από 20,3%)
ΠΑΣΟΚ: 6,7% (από 7,5%)
ΑΝΕΛ: 6,4% (από 6,3%)
Χρυσή Αυγή: 10,1 (από 9%)
ΔΗΜΑΡ: 5,1% (από 5%)
ΚΚΕ: 5,8% (από 5,8%)
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1,8%
Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα (Λοβέρδος): 1%
Οικολόγοι Πράσινοι: 0,9%
ΛΑΟΣ: 0,9%
Την επιλογή "Άλλο κόμμα" επιλέγει το 1,9% των ερωτηθέντων, την επιλογή "Λευκό / Άκυρο / Αποχή" το 6,3%, ενώ αναποφάσιστοι δηλώνουν οι συμμετέχοντες στην έρευνα σε ποσοστό 12,3%.
Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα, ο πρωθυπουργός λαμβάνει ποσοστό 46,3% (από 46% τον Απρίλιο) έναντι 27% για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης (από 29,3%). “Κανένας” απαντά το 25% (από 23,5%).
Όσον αφορά στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, τις περισσότερες θετικές γνώμες συγκεντρώνει ο Αντώνης Σαμαράς (44,2%) και ακολουθούν ο Φώτης Κουβέλης (42,7%), ο Αλέξης Τσίπρας (35,3%), ο Πάνος Καμμένος (32,2%), ο Ευάγγελος Βενιζέλος (30,7%), ο Δ. Κουτσούμπας (23,4%) και τέλος ο Ν. Μιχαλολιάκος (16,7%).
Ενδιαφέροντα είναι τα ευρήματα της έρευνας για τη στάση της κοινής γνώμης σχετικά με την οικονομική κρίση, την κυβέρνηση και τα κόμματα.
Η πανελλαδική έρευνα της GPO για το MEGA διεξήχθη 23, 24, 27/5 (μέχρι το μεσημέρι), σε δείγμα 1.200 ατόμων, με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων.

2 σχόλια

  1. Ειναι τόσο ευχαριστημενος ο λαος απο το μνημονιο την ανεργια τα λουκετα την πεινα τα συσσιτια τις κατασχεσεις τις απολυσεις τις μειωσεις των συνταξεων και των μισθων με εργασιακες σχεσεις μεσαιωνα τα λουκετα που πεφτουν αβερτα τις αυτοκτονιες την φοροκαταιγιδα ακομα και στις καποτες το ξεπουλημα περιουσιακων στοιχειων τοσο σε κρατικο οσο και σε ατομικο επιπεδο την διαρκη φτωχοποιηση και καταστροφή τις απειλες για ποινικές διώξεις και φυλακισεις που δεν δισταζει να εκφρασει την χαρα του δινωντας ψηφο στους εκφραστες αιτιους και εκπρόσωπους αυτης της τρισαθλιας και ξευτιλισμενης κυβερνησης.
    Βεβαια οι δημοσκοπικες εταιρειες την δουλεια τους κανουν και εξυπηρετουν τον πελατη απο οπου πληρωνονται και δεν τον δυσαρεστουν.
    Ασφαλως αν οι ερωτηθεντες απο καποιο γεωγραφικό σημειο όπου θεριζει η φτωχεια η πείνα και η ανεχεια θα δινανε άλλα ποσοστα αν όμως την ιδια δημοσκοπηση την κανεις στην Κηφισια στην Γλυφαδα και το κολωνακι τα αποτελεσματα θα ειναι διαφορετικά, όποτε οι δημοσκοποι κανουν σωστα την δουλεια τους αναλογα τον πελάτη και ποιος πληρώνει. Τα περι μειγματος ειναι κουραφεξαλα και παραμυθια ετσι για να λεμε περι της αντικειμενικοτητας.
    Το πραγματικό γκαλλοπ θα το δουνε στις εκλογες όλοι τους και θα την καταλαβουν καλα όλοι τους.
    Ειναι τοσο γελοία τα αποτελεσματα των δημοσκοπησεων που ενω η ανεργια ειναι στον Θεο και καθε μερα καταποντιζεται ο λαος και η πλειοψηφια του απο το βαρος των φορων και της ανυπαρκτης αναπτυξης σε ενα ατελειωτο χρεος που παστωνεται, όλοι αυτοι επιβραβευουν αυτους που μας εφεραν εδω και ρωτα μας σωζουν!!!!
    Πραγματικά μας εχουν τελικα για πολυ προβατα και μαλακες που νομιζουν οτι μπορουν ακομα να μας δουλευουν και εμπαιζουν με παραμυθενια ποιηματα την στιγμη που καθημερινα βαλεται η ζωη μας και όχι μονο η τσεπη του καθενος.
    Τελος αν πραγματικά αυτο συνβαινει σημερα στην χωρα μετα απο ολα αυτα που ζησαμε ζουμε και θα ζουμε κατω απο αυτη την κατασταση τοτε ειμαστε ενα κρατος μαλακισμενων και μας αξιζουν πολυ χειροτερα απο αυτα σημερα ζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΤΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΜΗΝΑ 1,8% ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΤΕΡΜΠΥ ΤΟ ΜΑΤΣΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση