GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τίμησαν την εργατική Πρωτομαγιά στο Αγρίνιo

Ολοκληρώθηκε πριν απο λίγο η πορεία, που πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ και το εργατικό Κέντρο με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιά...

Ολοκληρώθηκε πριν απο λίγο η πορεία, που πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ και το εργατικό Κέντρο με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς-Είχε προηγηθεί συγκέντρωση στην πλατεία Δημοκρατίας.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με στίχους του Γιάννη Ρίτσου από τον «Επιτάφιο»,ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν η Πένυ Τριάντη, εκπρόσωπος της ΟΓΕ και ο Μάνος Ποσοτίδης, εκπρόσωπος της ΠΑΣΥ.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Μιχάλης Κατσιγιάννης, μέλος του Π.Α.Μ.Ε Αιτωλοακαρνανίας και μέλος του Δ.Σ των εργαζομένων, ο οποίος ξεκίνησε την ομιλία του αφήνοντας αιχμές προς τον εμπορικό σύλλογο και την απόφαση για μεταφορά της αργίας, υπογραμμίζοντας ότι η εργατική Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, ούτε μεταφερόμενη γιορτή στέλνοντας το μήνυμα ότι "δεν θα μπορέσουν να εκφυλίσουν το νόημά της, όπως επιδιώκουν κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία".

Ο ίδιος αναφέρθηκε στους αγώνες του Σικάγο 127 χρόνια πριν λέγοντας ότι ο φετινός εορτασμός της Πρωτομαγιάς θα πρέπει να αποτελέσει την αφετηρία μιας πιο οργανωμένης, πιο μεθοδικής εξόρμησης για την προετοιμασία νέων αγώνων, αλλά και την αντιμετώπιση των δυσκολιών που υπάρχουν:"Το δίδαγμα από τη ματωμένη θυσία των εργατών του Σικάγου είναι ότι η εργατική τάξη από την εμφάνισή της μέχρι και σήμερα τίποτα δεν κέρδισε χωρίς το δικό της αγώνα.Έτσι συνεχίζουμε και εμείς, το οφείλουμε σε αυτούς που πάλεψαν πριν από εμάς, για εμάς στους νεκρούς της τάξης μας.

Το παρών στην συγκέντρωση έδωσαν εκπρόσωποι από διάφορα σωματεία, ενώ διαβάστηκε επίσης ψήφισμα του ΠΑΜΕ για την υγεία το οποίο και εγκρίθηκε.

Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης αλλά και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο εργατικής τάξης.





cityvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση