GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μια αγκαλιά χιλιόμετρα για το ‘Φάρο του Κόσμου’...

Την Παρασκευή 5 Ιουλίου, στις 22:00, έξι αθλητές θα ξεκινήσουν από την Κόνιτσα με ποδήλατα, με σκοπό να φτάσουν στην κορυφή του Ολύμ...


Την Παρασκευή 5 Ιουλίου, στις 22:00, έξι αθλητές θα ξεκινήσουν από την Κόνιτσα με ποδήλατα, με σκοπό να φτάσουν στην κορυφή του Ολύμπου, μετά από 17 ώρες συνεχόμενης ποδηλασίας και 7 ώρες ορειβασίας, δηλαδή μέσα σε 24 ώρες.
Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που διοργανώνουμε τον άθλο αυτό και φέτος σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε τον Φάρο του Κόσμου που τρέχει ένα πρόγραμμα μόρφωσης και κοινωνικής ένταξης των παιδιών Ρομά, στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης.
Σχετικές πληροφορίες για τον Φάρο του κόσμου μπορείτε να διαβάστε και στο 2ο έγγραφο που επισυνάπτεται.

Μια αγκαλιά χιλιόμετρα για το ‘Φάρο του Κόσμου’

Κόνιτσα - Όλυμπος 24

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η ομάδα του Κόνιτσα-Όλυμπος 24 έρχεται αντιμέτωπη με τον χρόνο. Η φετινή προσπάθειά μας σκοπό έχει να ενισχύσει το ‘Φάρο του Κόσμου’, στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης.

Έξι ερασιτέχνες αθλητές θα ξεκινήσουμε από την Κόνιτσα την Παρασκευή 5 Ιουλίου στις 22:00 και θα διασχίσουμε συνολικά 300 ποδηλατικά χιλιόμετρα μέχρι και τη θέση Γκορτσιά, πάνω από το Λιτόχωρο. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε μέχρι την κορυφή του Ολύμπου, το Μύτικα, με σκοπό να φτάσουμε εκεί μέχρι τις 22:00 του Σαββάτου, δηλαδή μέσα σε 24 ώρες. Υπολογίζουμε πως το ποδηλατικό κομμάτι θα διαρκέσει περίπου 17 ώρες και άλλες 7 το ορειβατικό. Ξεκινώντας από την Κόνιτσα με τα ποδήλατα θα περάσουμε από: Δοτσικό, Γρεβενά, Κοζάνη, Ίμερα, Ρητίνη, Δίον, Λιτόχωρο, Γκορτσιά, ενώ το ορειβατικό θα συνεχιστεί προς Πετρόστρουγκα, Λαιμός, Οροπέδιο των Μουσών, Καταφύγιο Χ.Κάκκαλος μέχρι την κορυφή «Μύτικας» στα 2.918μ. (ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας).

Εκτός από τους αθλητές, στην ομάδα του Κόνιτσα-‘Ολυμπος24 συμμετέχουν δεκάδες εθελοντές (οδηγοί βουνού, γιατροί, προπονητές, φωτογράφοι, κλπ), σε μια προσπάθεια συλλογικής ενεργοποίησης για ένα κοινό στόχο. Κατά τη διάρκεια της προσπάθειας θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση μέσω της σελίδας μας στο facebook: “Μια αγκαλιά χιλιόμετρα για το Φάρο του Κόσμου”, facebook.com/konitsaolympus24?ref=hl

Φέτος επιλέξαμε να ενισχύσουμε το «Φάρο του Κόσμου», στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης. Ο Δενδροπόταμος είναι ουσιαστικά ένα γκέτο σε απόσταση 5χμ από το κέντρο της πόλης, με έντονα προβλήματα που αφορούν εμπόριο ναρκωτικών, όπλων, αναλφαβητισμό και φτώχεια και κατοικείται κυρίως από Ρομά. Εκεί, ο πατήρ Αθηναγόρας ίδρυσε το «Φάρο του κόσμου», πρωταρχικός σκοπός του οποίου είναι η μόρφωση των παιδιών και η εγγραφή τους στο σχολείο. Ξεκίνησε προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας και ξένων γλωσσών, οργάνωσε πλήρη καθημερινά συσσίτια για περίπου 300 άτομα κάθε ηλικίας, ασχολήθηκε με το θέμα της προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας, οργάνωσε ποδοσφαιρικές ομάδες - στις οποίες τα παιδιά παίζουν ανάλογα με τις σχολικές απουσίες τους - και πολλά ακόμα.

Έτσι, η προσπάθειά μας έχει διπλό σκοπό: Αφενός να παρακινήσουμε τον κόσμο προς μια πιο φυσική στάση ζωής, να δείξουμε πόσο μακριά μπορεί να πάει κάποιος μ’ ένα ποδήλατο σε λίγες ώρες και αφετέρου να κάνουμε γνωστό το έργο του «Φάρου του Κόσμου» στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης, ευαισθητοποιώντας τον κόσμο για το θέμα του κοινωνικού αποκλεισμού. Στόχος μας είναι να καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε 3.000-4.000 ευρώ με τα οποία θα αγοράσουμε ένα επαγγελματικό πλυντήριο ρούχων, για το οποίο υπάρχει άμεση ανάγκη στο «Φάρο του Κόσμου». Κάποιο ποσό θα μαζευτεί από τις εισφορές των χορηγών μας, αλλά για το μεγαλύτερο κομμάτι στηριζόμαστε στις μεμονωμένες εισφορές των πολιτών – υποστηρικτών μας.

1 σχόλιο

  1. Αφιερωμένο στους εναπομείναντες ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

    Ο μόνος λόγος των λεονταρισμών Βενιζέλου- Κουβέλη είναι οι θεσούλες και τίποτα άλλο. Στο μεταξύ, κι ενώ δεν έχουν έρθει ακόμα οι 4 φόροι στα ακίνητα, αυτοί ετοιμάζουν νέα μέτρα και νέες περικοπές λόγω ΕΟΠΠΥ και ταμείων. Κοινώς, ετοιμάζονται να θάψουν τους Έλληνες ακόμα πιο βαθιά. Και φυσικά θα συνεχίσουν το έργο τους ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, όσο οι δημοσκοπήσεις τους έχουν σε κάποια αξιοπρεπή ποσοστά, έστω και μαγειρευμένα στα χαλκεία της διαπλοκής... Μας δουλεύουν ψιλό γαζί, ενώ είναι υποχείρια του Σαμαρά και, φυσικά, της Τρόικα.Μόνο για την κουτάλα και τις καρέκλεις νοιάζονται !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση