GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προβόπουλος: Σε νέες και πιο σταθερές βάσεις το τραπεζικό σύστημα

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος, εξέφρασε τη Δευτέρα την αισιοδοξία του ότι οι συστημικές τράπεζες θα εξασφ...


Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος, εξέφρασε τη Δευτέρα την αισιοδοξία του ότι οι συστημικές τράπεζες θα εξασφαλίσουν τα απαραίτητα κεφάλαια από την αγορά για να παραμείνουν ιδιωτικές, σε δηλώσεις που έκανε κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.
«Αισιοδοξώ ότι και οι τρεις τράπεζες, μετά την Alpha και η Εθνική και η Πειραιώς θα καταφέρουν να βρουν, με πόρους από ξένους επενδυτές, το ελάχιστο, το 10%», ανέφερε ο κ. Προβόπουλος.

Για τη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης, είπε ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

«Έτσι κλείνει πολύ σύντομα ένας κύκλος, που ανακεφαλοποιεί το τραπεζικό σύστημα και το αναδιατάσσει και το βάζει σε νέες και πιο σταθερές βάσεις για να μπορέσει να παίξει το ρόλο του χρηματοδότη της ελληνικής οικονομίας», σημείωσε.

Νωρίτερα, σήμερα, η Alpha Bank ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε με επιτυχία την αύξηση κεφαλαίου ύψους 457,1 εκατ. ευρώ, με την έκδοση να υπερκαλύπτεται κατά 1,66 φορές περίπου.
tovima.gr

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση