GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιχείρηση γέλιο...

Ο,τι το γέλιο βγήκε απ' τον παράδεισο το γνωρίζαμε. Ο,τι το γέλιο είναι ο «παράδεισος» του ευφυούς νέου επιχειρηματία το αγνοούσ...


Ο,τι το γέλιο βγήκε απ' τον παράδεισο το γνωρίζαμε. Ο,τι το γέλιο είναι ο «παράδεισος» του ευφυούς νέου επιχειρηματία το αγνοούσαμε έως τώρα.
Ομως, όπως δείχνουν τα νέα από τη Μεγάλη Βρετανία, εν μέσω οικονομικής κρίσης και γενικής κατήφειας, οι θεραπευτές γέλιου και οι συναφείς επιχειρήσεις κάνουν χρυσές δουλειές.

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Οι επιστημονικές έρευνες που επιβεβαιώνουν τις ευεργετικές ιδιότητες του γέλιου στην υγεία και στην ψυχολογία μας αυξάνουν και πληθύνονται καθημερινά. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης απέδειξαν ότι το γέλιο εκ βαθέων, ιδιαίτερα όταν συμβαίνει με παρέα, απελευθερώνει ενδορφίνες αυξάνοντας έτσι την αντίστασή μας στον πόνο και βελτιώνοντας τις κοινωνικές μας δεξιότητες. Οι συνάδελφοί τους του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ πάλι εστιάσαν στη σχέση ανάμεσα στο γέλιο και στην υγεία της καρδιάς και ανακάλυψαν ότι οι αγέλαστοι άνθρωποι -αυτοί που δεν ξεκαδίζονται, εννοούν- έχουν εξαιρετικά αυξημένες πιθανότητες να αναπτύξουν καρδιαγγειακά νοσήματα. Μια τρίτη μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το γέλιο είναι το καλύτερο γιατρικό για παιδιά που πάσχουν από νεοπλασίες και διαβήτη. Τέλος, η Διεθνής Επιθεώρηση για την Παχυσαρκία δημοσίευσε άρθρο που υποστηρίζει ότι 15 λεπτά γέλιου καθημερινά μας βοηθούν να κάψουμε θερμίδες αφού αυξάνει τους παλμούς της καρδιάς και γυμνάζει τους μύς της κοιλιάς, των χεριών και των ποδιών.

Με αυτά κι εκείνα λοιπόν, δεν είναι ν' απορεί κανείς που το γέλιο είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις υγεία και ευεξίας σήμερα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Και πως γίνεται αυτό; Με πάρα πολλούς τρόπους. Με έξι λίρες μηνιαία συνδρομή, για παράδειγμα, ο μέσος Εγγλέζος μπορεί να γίνει μέρος ενός δικτύου «τηλεφωνικού γέλιου» και να γελάει με την ψυχή του κάθε πρωί. Μπορεί επίσης να εγγραφεί για μαθήματα laughter yoga (γιόγκα με γέλιο) ή να επισκεφτεί έναν giggle doctor, στα ελληνικά θεραπευτή γέλιου. Επίσης, αν είναι τυχερός και δουλεύει σε κάποια μεγάλη εταιρεία όπως η Barclays ή η Ernst & Young, τότε ενδέχεται η σχετική «υπηρεσία» να προβλέπεται από το συμβόλαιο εργασίας του. Και αν κανένα από τα παραπάνω δεν ικανοποιεί τις ανάγκες του -ή δεν αντιστοιχεί στην οικονομική δυνατότητά του-, τότε υπάρχει πάντα ο παπάς της ενορίας. Ναι, Καλά ακούσατε. Δεν είναι λίγοι οι ιερωμένοι που εμψυχωμένοι από τα διδάγματα της επιστήμης προσπαθούν να βοηθήσουν το ποίμνιο τους με όπλο το γέλιο. Με κατ' οίκον επισκέψεις στους ασθενείς και αδυνάτους για να γελάσει το χειλάκι τους και φλογερά κηρύγματα διανθισμένα με αστεία.

trans.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση