GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Να αξιοποιηθεί η δήλωση Μέρκελ για την επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών

Ο βουλευτής Ηρακλείου Ιωάννης Μιχελογιαννάκης έστειλε επιστολή στον Υπουργό Πολιτισμού ζητώντας του να αξιοποιήσει την δήλωση της Γε...


Ο βουλευτής Ηρακλείου Ιωάννης Μιχελογιαννάκης έστειλε επιστολή στον Υπουργό Πολιτισμού ζητώντας του να αξιοποιήσει την δήλωση της Γερμανίδας Καγκελάριου για την επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής.
«Κύριε υπουργέ,
Η Γερμανίδα Καγκελάριος κ. Άνγκελα Μέρκελ, κατά την επίσκεψη της στην Ρωσία στα πλαίσια των εγκαινίων της εικαστικής – πολιτιστικής έκθεσης «Εποχή του Χαλκού – Ευρώπη χωρίς σύνορα» που λαμβάνει χώρα στην Αγία Πετρούπολη, δήλωσε την αντίθεση της με την κατοχή εξακοσίων εκθεμάτων γερμανικής προέλευσης, από την Ρωσική κυβέρνηση. Στην ουσία, ζήτησε από το Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν την επιστροφή των εν λόγω εκθεμάτων στην Γερμανία καθώς αποτελούν λάφυρα τα οποία αρπάχτηκαν από τους Σοβιετικούς μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο.
Η δήλωση αυτή της Γερμανίδας Καγκελαρίου πρέπει να αποτελέσει σταθμό, όσον αφορά την διεκδίκηση για την επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών που άρπαξαν τα γερμανικά στρατεύματα. Σύμφωνα με έκθεση αρχαιολόγων, που συνετάχθη το 1946, οι Γερμανοί διέπραξαν κλοπές και αφαίρεσαν αρχαιότητες μεγάλης αξίας από τα εξής μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους: Κεραμεικού, Πειραιά, Σκαραμαγκά, Βούλας, Βάρης, Κορωπίου, Κερατέας, Σουνίου, Ελευσίνας, Αίγινας, Μεγάρων, Θήβας, Λιβαδειάς, Ευπαλίου, Γαλαξιδίου, Τανάγρας, Χαιρώνειας, Κωπαΐδας, Δελφών, Χαλκίδας, Ερέτριας, Κορίνθου, Αργους, Λακωνίας, Κυθήρων, Βασιλικού Μεσσηνίας, Πεταλιδίου Μεσσηνίας, Θερμού, Μονής Βελάς, Ν. Αγχιάλου, Λάρισας, Καλαμπάκας, Χασίων(Μονή Αναλήψεως), Μονής Γκούρας, Θεσσαλονίκης, Ποτιδαίας, Κομοτηνής, Μυτιλήνης, Σάμου, Τηγανίου, Μήλου, και Καστελίου Κισσάμου, Κνωσού, Αγίας Τριάδας, Γόρτυνας, Φαιστού (Κρήτη).
Κύριε Υπουργέ,
Παρακαλώ, όπως με ενημερώσετε για τις ενέργειές σας, μετά και την εν λόγω δήλωση της Γερμανίδας Καγκελαρίου, αναφορικά με την διεκδίκηση επιστροφής των Ελληνικών αρχαιολογικών θησαυρών, καθώς και για τις ενέργειές σας που αφορούν συνολικά το μείζον θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.»

3 σχόλια

  1. ΕΡΩΤΏ ΓΑΜΏ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗ ΜΟΥ ΥΠΑΡΧΉ ΣΚΆΝΔΑΛΟ ΝΑΙ Η ΟΥΥΥΥΥΥ;;

    Η Digea είναι μία εταιρεία που προσφέρει υπηρεσίες ψηφιακής κωδικοποίησης και εκπομπής στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση (Πάροχος Δικτύου) και έχει λάβει σχετική άδεια από την ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) μόνον για την πρώτη φάση της μετάβασης στην ψηφιακή τηλεόραση που αφορά 23 σημεία εκπομπής ανά την Ελλάδα.

    Παρά το γεγονός ότι τόσο η ευρωπαϊκή νομοθεσία αλλά και η ελληνική (νόμος 3592/2007) απαγορεύει ένας πάροχος δικτύου να είναι και πάροχος περιεχομένου (δηλαδή τηλεοπτικός σταθμός), για να μην έχει δυνατότητα να κατακτήσει δεσπόζουσα θέση στην τηλεοπτική αγορά, η Digea αποτελεί μία κοινοπραξία 6 μεγάλων ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών που έχουν ίσα μερίδια ο καθένας.

    Ιδιοκτήτες των σταθμών αυτών είναι ισχυροί παράγοντες της ελληνικής οικονομίας που σχετίζονται με τη βιομηχανία των κατασκευών, το εφοπλιστικό κεφάλαιο και την ιδιοκτησία συγκροτημάτων των media.

    Έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν ακόμα και από πρωθυπουργούς της χώρας ότι χρησιμοποιούν τη δύναμη των συγκροτημάτων media που κατέχουν για να διαπλέκονται με την πολιτική εξουσία και να προσκομίζουν οφέλη στις άλλες δραστηριότητές τους.

    Όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, παρά τις αρχικές τους εξαγγελίες για αποδέσμευση από τον εναγκαλισμό των καναλαρχών, κατέληξαν να συμμαχήσουν μαζί τους με αντάλλαγμα τη σκανδαλώδη υποστήριξη της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής, από τα κανάλια τους....

    ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΞΑΝΑ ΔΕΙΝΩ ΟΎΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΏ ΚΆΤΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΘΑ ΦΆΤΕ ΑΝ ΤΟΛΜΉΣΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΠΛΗΣΙΆΣΕΤΕ ..ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Δ..ΥΠΆΛΛΗΛΟΙ...ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΕΡΙΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο υπουργός Εργασίας???

    Ο Α Ε Ε ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

    # ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ #

    Στην Ελλάδα του 2013 ο ΟΑΕΕ είναι "Ο ΛΟΓΟΣ" για να κλείσει μια επιχείρηση, πρίν κάν ακόμα ανοίξει !
    είναι ΚΛΕΨΙΑ και ΑΔΙΚΙΑ αυτό που συμβαίνει.
    «ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ¨ΝΕΑ ΑΡΧΗ¨ »
    Γενικές Πληροφορίες για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ

    Με τη ρύθμιση ‘’ΝΕΑ ΑΡΧΗ’’ ρυθμίζονται οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές μέχρι 31/12/2012 με έκπτωση στα Τέλη Καθυστέρησης ανάλογα με το χρόνο εξόφλησης, ήτοι:
    - Έκπτωση 50% αν η οφειλή εξοφληθεί μέχρι 01/07/2013
    - Έκπτωση 40% αν η οφειλή εξοφληθεί μέχρι 30/06/2014
    - Έκπτωση 35% αν η οφειλή εξοφληθεί μέχρι 30/06/2015
    - Έκπτωση 30% αν η οφειλή εξοφληθεί μέχρι 30/06/2016
    - Έκπτωση 25% αν η οφειλή εξοφληθεί μέχρι 30/06/2017
    Εφόσον,
    α) δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή έχουν εκπέσει του δικαιώματος
    β) έχουν υπαχθεί σε άλλες ρυθμίσεις (ενεργές) αρκεί ο αριθμός των δόσεων που θα επιλεγεί να είναι μικρότερος ή ίσος των υπολειπόμενων δόσεων της προηγούμενης ρύθμισης .

    ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
    Ανελλιπής καταβολή τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών από 1/1/2013 και εφεξής.
    Ειδικότερα ασφαλισμένοι που οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές από 1/1/2013 και μετά θα πρέπει να τις καταβάλλουν πριν την ημερομηνία υπαγωγής τους στη ρύθμιση.

    ΤΡΟΠΟΙ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ
    - Εφάπαξ εξόφληση
    - Η καταβολή της πρώτης (1) δόσης εντός επτά (7) εργασίμων ημερών από την ημερομηνία αίτησης.
    - Καταβολή δόσης με πάγια εντολή στο τέλος κάθε μήνα.
    - Σε όλη τη διάρκεια της ρύθμισης επιτρέπεται η καθυστέρηση πληρωμής μιας (1) δόσης (πλην της πρώτης ) έως την ημερομηνία καταβολής της επόμενης δόσης και καταβάλλεται με προσαύξηση εκπρόθεσμης καταβολής δεκαπέντε τοις εκατό (15%).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μιχελογιαννακη βλέπεις που κατάντησες?

    Διάβασε τα παραπάνω σχίλια...Μόνο τα σούργελα ασχολούνται πλέον με το τι γράφεις...Λυπηρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση