GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γαλλία: Δεν θα διωχθεί για ανθρωποκτονία ο σκίνχεντ

Για σκόπιμη άσκηση βίας που οδήγησε στο θάνατο, χωρίς πρόθεση, θα διωχθεί ο 20χρονος που συνελήφθη για τον θανάσιμο τραυματισμό του ...


Για σκόπιμη άσκηση βίας που οδήγησε στο θάνατο, χωρίς πρόθεση, θα διωχθεί ο 20χρονος που συνελήφθη για τον θανάσιμο τραυματισμό του 18χρονου φοιτητή Κλεμάν Μερίκ στο Παρίσι.

Ο ανακριτής της υπόθεσης δεν έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα, να απαγγελθεί σε βάρος του κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, κρίνοντας ότι ο 20χρονος δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον 18χρονο αριστερό φοιτητή.

Για το θάνατο του 18χρονου έχουν συλληφθεί συνολικά πέντε άτομα, τα οποία παραδέχθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης ότι είναι υποστηρικτές του γαλλικού ακροδεξιού κινήματος Τρίτος Δρόμος.

Με αφορμή την υπόθεση, η γαλλική κυβέρνηση ετοιμάζεται να λάβει μέτρα για την καταστολή της μιλιταριστικής πτέρυγας της οργάνωσης, η οποία φέρει την ονομασία "Επαναστατική Εθνική Νεολαία" (JNR) και μάλιστα "άμεσα", όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Μανουέλ Βαλ.

Ο βασικός κατηγορούμενος, ο 20χρονος που είναι γνωστός ως Εστεμπάν, ομολόγησε σύμφωνα με τις αρχές ότι χτύπησε τον Μερίκ δύο φορές, με γυμνά χέρια. Ωστόσο, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, φορούσε σιδηρογροθιά. Δύο σιδηρογροθιές κατασχέθηκαν στη διάρκεια έρευνας στο σπίτι του.

Ο 18χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου τέθηκε υπό μηχανική υποστήριξη, αλλά αργότερα κηρύχθηκε κλινικά νεκρός και λίγο μετά κατέληξε.

Η Γαλλία αντιμετωπίζει αυξανόμενη ένταση μεταξύ αριστεράς και δεξιάς, με αφορμή την θεσμοθέτηση του γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για την καταστολή των φασιστικών ομάδων. "Δυστυχώς αυτά τα κινήματα αναζωπυρώνονται ... ρατσιστές, αντισημίτες και την ομοφοβικοί", δήλωσε ο Βαλ, χαρακτηρίζοντας "φρικτή" την δολοφονία του Μερίκ.

directnews.gr

1 σχόλιο

  1. Προβάδισμα της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις ; Ωραία, για να απολαύσετε τους 3 φόρους στα ακίνητα, το χαράτσι του 2013 και τους φόρους εισοδήματος καλύτερα το καλοκαιράκι... Όσο η ΝΔΠΑΣΟΚΔΗΜΑΡ ψηλώνει, τόσο το χαράτσι που θα τρως θα μεγαλώνει... Και τον Αύγουστο θα αρθούν και οι απαγορεύσεις για τη πρώτη κατοικία, θα φορολογηθούν και όλα τα οικόπεδα, αγροτεμάχια και όσο ψηλώνει η τρικομματική, τόσο θα αυξάνει το αγγούρι που θα τρως, και τα παιδιά σου θα μένουν άνεργα και θα φεύγουν. Και θα σου φάνε και τη σύνταξη και τα εφάπαξ και , ίσως, και τις καταθέσεις. Αλλά θα βάλουν χέρι στο μαύρο χρήμα που υπάρχει στις τραπεζικής θυρίδες και στο εξωτερικό ; Μπα, ποιος πιστεύει ; Από σένα θα τα φάνε. Θα τους ψηφίζεις και θα σε γδέρνουν και θα είσαι χωρίς γιατρό, φάρμακα, περίθαλψη, εκπαίδευση. Σου αξίζει να κυβερνούν τα κομματόσκυλα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που χρεοκόπησαν τη χώρα, πανύβλακα ψηφοφόρε ! Ακόμα και οι Τούρκοι ξεσηκώθηκαν,μόνο εσένα κυβερνάνε οι διαπλεκόμενοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση