GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μέρκελ: Αν οι Νότιοι Ευρωπαίοι θέλουν ευημερία θα την έχουν μόνο με λιτότητα

Στην Αγία Πετρούπολη, προκειμένου να μιλήσει σε Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ, βρίσκεται η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ. Σε σ...


Στην Αγία Πετρούπολη, προκειμένου να μιλήσει σε Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ, βρίσκεται η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

Σε σημερινές της δηλώσεις η Γερμανίδα καγκελάριος υπογράμμισε πως η πολιτική λιτότητας στην Ευρώπη, για την οποία έχει κατηγορηθεί ευρέως, δεν ήταν απόφαση της Γερμανίας, αλλά λήφθηκε από κοινού από όλα τα μέλη της ΕΕ.

Ωστόσο, η κυρία Μέρκελ είπε χαρακτηριστικά, στη συνέχεια: «Θέλω η Ευρώπη να παραμείνει μια ευημερούσα ήπειρος που να μπορεί να ανταγωνιστεί άλλα έθνη».

Όσον αφορά στη Νότια Ευρώπη και τα κράτη-μέλη της που μαστίζονται από την οικονομική κρίση, η κυρία Μέρκελ σχολίασε: «Εάν οι Νότιοι Ευρωπαίοι θέλουν την ευημερία τους, τότε αυτό θα το πετύχουν μόνο αν περάσουν μέσα από τη λιτότητα».

Σχετικά δε, με τη στάση της Αγγλίας και το δημοψήφισμα Κάμερον για παραμονή ή έξοδο από την ΕΕ, η Γερμανίδα καγκελάριος, είπε: «Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αλλά όταν η ΕΕ γίνεται πάρα πολύ αργή και γραφειοκρατική το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένας βασικός οδηγός για εμάς».

Γερμανία: Δεν έχουμε ανάμειξη στον τρόπο εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος

Την ίδια ώρα, η γερμανική κυβέρνηση επανέλαβε ότι ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόζεται το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα στην Ελλάδα είναι υπόθεση της Αθήνας.

Απαντώντας σε αλλεπάλληλες ερωτήσεις σχετικά με την κατάσταση στην Ελλάδα, τόσο ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της καγκελαρίας Γκέοργκ Στράιτερ, όσο και οι εκπρόσωποι των υπουργείων Οικονομικών και Εξωτερικών, επέμειναν στην πάγια θέση της γερμανικής κυβέρνησης, ότι το Βερολίνο δεν αναμιγνύεται στη συζήτηση σχετικά με τις επιμέρους επιλογές της ελληνικής κυβέρνησης στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.
newmoney.gr

5 σχόλια

  1. Αγαπητοί συνπατριώτες της ΕΡΤ οι συντεχνίες τον δυο φασιστών που κυβέρνησαν την χώρα τώρα και 40 χρόνια με Τζοχατσοπουλους, Βενιζελους, Παχτες, Λοβερδους, Βουλγαρακιες , Μαντεληδες, Κωστοταδες , Λουβαραιους, ΠΡΟΣΈΞΕΤΕ και διαφυλάξετε την δημόσια περιουσία απο τον την τελευταίο εργαζόμενο μέχρι το ανώτερο στέλεχος .. ΌΤΙ ΥΠΆΡΧΕΙ δημόσιο περιουσιακό στοιχείο να του παρωδοσεται ως έχει και σε τι κατάσταση βρίσκετε...ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΆΤΕ ΑΝΤΊΓΡΑΦΑ ....

    Ετοιμάζουν προβοκάτσια να σας κατηγορήσους σαν λεηλατείς... παραδώστε από την σκούπα της καθαρίστριας μέχρι το άυλο υλικό ως έχει....ΕΤΟΙΜΆΖΟΥΝ ΕΠΙΧΕΊΡΙΣΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΉ ΕΝΆΝΤΙΩΝ ΣΑΣ ...ΟΤΑΝ ΜΠΟΥΝ ΜΈΣΑ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΊ ΆΓΝΩΣΤΟΙ -ΦΑΣΙΣΤΕΣ- Ο Δημοκρατικός κόσμος της χώρας ,κόμματα και βουλευτές θα πρέπει να είναι παρών να επιβλέπουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ...Γιατί πάλι στου ΛΑΟΥ τα χέρια θα επανέλθουν , αλλά αν λύπη έστω και μια λάμπα ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΆΜΕ ΦΥΛΑΚΉ Η ΚΑΙ ΚΡΕΛΑΜΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΝΕΚΟΥΣ..

    Η ΟΠΛΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. παει παλαβωσε η μανταμ. Ακου .. αν θελεις να εισαι χορτατος θα πρεπει να κανεις νηστεια..αν θελεις να εισαι πλουσιος πεπει να χαρισεις τα υπαρχοντα σου.. Σαν κορη παστορα προφανως ενοει την μετα θανατον επιτυχια,σε πληρη αντιθεση με τα οσα της διδασκαν στο σχολειο για τον Μαρξ,Λενιν,Εγκελς ,Ραιχ κλπ κλπ που βροντοφωναζαν ΕΔΩ και ΤΩΡΑ η Δικαιη κατανομη του πλουτου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτά τα κόκκινα σημάδια στους τοίχους, μπορεί να `ναι κι από αίμα. Όλο το κόκκινο στις μέρες μας είναι αίμα, μπορεί να `ναι κι απ’ το λιόγερμα, που χτυπάει στον απέναντι τοίχο.

    Κάθε δείλι τα πράγματα κοκκινίζουν πριν σβήσουν και ο θάνατος είναι πιο κοντά. Έξω απ’ τα κάγκελα,
    είναι οι φωνές των παιδιών, και το σφύριγμα του τρένου.

    Τότε τα κελιά γίνονται πιο στενά
    και πρέπει να σκεφτείς το φως σ’ έναν κάμπο με στάχυα, και το ψωμί στο τραπέζι των φτωχών και τις μητέρες να χαμογελάνε στα παράθυρα,
    για να βρεις λίγο χώρο να απλώσεις τα πόδια σου.

    Κείνες τις ώρες, σφίγγεις το χέρι του συντρόφου σου, γίνεται μια σιωπή γεμάτη δέντρα, το τσιγάρο κομμένο στη μέση, γυρίζει από στόμα σε στόμα, όπως ένα φανάρι που ψάχνει το δάσος, βρίσκουμε τη φλέβα
    που φτάνει στην καρδιά της άνοιξης, και χαμογελάμε.

    Στίχοι: Γιάννης Ρίτσος
    Μουσική: Χρήστος Λεοντής
    Νίκος Ξυλούρης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Oι βλάκες αυτογαμιούνται.

    Οι βλάκες είναι διανοούμενοι, δάσκαλοι, κρατικοί υπάλληλοι, μορφονιοί ιδιώτες και δημιουργικοί εκμεταλλευτές. Οι βλάκες είναι γλείφτες, αμοραλιστές, φαντασιόπληκτοι της δεκάρας.

    Οι βλάκες είναι βρέφη πρόωρα γερασμένα που ταυτίζουν την περιφέρεια της γης με τον κώλο τους.

    Οι βλάκες πιστεύουν στην ελεύθερη αγορά, στον ανταγωνισμό, στην ιδιωτική πρωτοβουλία, στο άκοπο γαμήσι, στις αποικίες.

    Οι βλάκες αυτοελπίζουν και αυτοθαυμάζονται.

    Οι βλάκες νομίζουν πως θα πλουτίσουν.

    Οι βλάκες έχουν χεσμένους τους άλλους βλάκες που νομίζουν πως είναι τόσο βλάκες που τους αξίζει το χέσιμο και τίποτε άλλο.

    Οι βλάκες είναι ικανοί να ξεπατώσουν μια χώρα, ένα λαό, μιαν ήπειρο, ένα σύμπαν.

    Οι βλάκες έχουν τάσεις κανιβαλικές. Είναι οι περιούσιοι ψηφοφόροι κάθε αυταπάτης. Κάθε ψυχωτικού δράκου που φυλάει Θερμοπύλες πλούτου και χλιδής.

    Οι βλάκες δακρύζουν με σωβρακοφανέλες, επετείους και πατριωτισμούς.

    Οι βλάκες αφομοιώνονται. Γίνονται ήσυχα αρνάκια και παχιά βαριά γουρούνια που καταβροχθίζουν τα πάντα και πληθαίνουν αλματωδώς.
    Οι βλάκες αδημονούν να βγούμε στις αγορές, να πάρουν δάνειο, να γαμήσουν σε σουίτα. Οι βλάκες έχουν συναίσθημα λιγούρας, πανηγυρίζουν βουλιμικά με κάθε κωλοδάχτυλο της εξουσίας.

    Οι βλάκες πιστεύουν πως γεννήθηκαν για το οχτάωρο, το δωδεκάωρο, τη δουλειά.

    Οι βλάκες είναι τα υπολείμματα της φαλλοκρατίας και της φαυλοκρατίας. Είναι τα ορεκτικά του ρήτορα και του στρατηλάτη.
    Οι βλάκες παρερμηνεύουν και φθείρουν κατά το γούστο τους.

    Οι βλάκες ενοχλούνται απʼ τις ιδέες, τον πολιτισμό, τα ποιήματα.
    Οι βλάκες αγαπούν τον τσαμπουκά και τον πνευματικό τους. Θαυμάζουν το Μιχαλολιάκο και την Ανίτα Πάνια. Νοσταλγούν τον Παπαδόπουλο και τα χρηστά ήθη.

    Οι βλάκες είναι καταπλακωμένοι απʼ τα νοικοκυριά τους. Από αρμαθιές καταναγκασμών και δολιοτήτων.

    Οι βλάκες καυλώνουν με τη λέξη μεταρρύθμιση και τη λέξη εξυγίανση και τη λέξη ανάπτυξη.

    Οι βλάκες έπαιξαν στο χρηματιστήριο, οι βλάκες νόμισαν πως έπιασαν τον Θεό απʼ τα’ αρχίδια, πως η Ολυμπιάδα, η Αττική Οδός, η ζεύξη Ρίου-Αντιρρίου ήταν δώρα των περιούσιων Ευρωπαίων.

    Οι βλάκες πίστεψαν πως πρόοδος είναι να πεταχτούν με τσάρτερ απʼ τη Γαστούνη στο Μιλάνο. Πως πρέπει να μπαζώσουν τους αγρούς γερμανικά καθρεφτάκια και να εισπράττουν απʼ τον ήλιο φράγκα πίνοντας φραπέ στο καφενείο.

    Οι βλάκες θεωρούν καινοτομία το ξεπούλημα του νερού, θεωρούν πράσινη ανάπτυξη τους ανεμιστήρες και εκπαίδευση τις καινοτομίες του μπάρμπα Σαμ.

    Οι βλάκες μας πετάνε σάλια, μας κουνάνε το δάχτυλο. Μας κλείνουν το ρεύμα, μας στερούν την ομορφιά.

    Οι βλάκες μας ψεκάζουν στις διαδηλώσεις, μας λογοκρίνουν, μας θάβουν, μας ξεζουμίζουν. Μας βρίζουν άχρηστους, τεμπέληδες, κουκουλοφόρους.

    Οι βλάκες είναι υπάνθρωποι, ξεθυμασμένες υπάρξεις των γραφείων και του καθήκοντος.
    Οι βλάκες έχουν κάτω απʼ το μαξιλάρι τους το παρακράτος και τον παπά. Τη συναισθηματική βιαιότητα και τον ξελιγωμένο διδακτισμό.

    Οι βλάκες πιστεύουν στη δικαιοσύνη του σφαγέα και στα θαύματα.

    Οι βλάκες δεν χρειάζονται πολιτισμό αλλά εταιρίες. Δεν χρειάζονται θέατρο αλλά σκυλάδικο. Δε χρειάζονται επιστήμονες αλλά μάνατζερ. Δεν χρειάζονται κομμουνισμό, κοινότητες κοινοκτημοσύνη, ευχαρίστηση, έρωτα, τροφή, οξυγόνο, φύση, ομορφιά, αλλά πλαστικό, κλοφέν ,διοξείδιο, κέρδος, αναβολικά, Πρετεντέρη, Τσίμα, Παπαχελά, πούτσα, ανήφορο και παπούτσια στενά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ερνέστο Τσε Γκεβάρα

    {Αν έρθει μέρα, που θα διαβάσετε αυτό μου το γράμμα, θα πεί πως ο πατέρας σας έχει φύγει από κοντά σας... Ο πατέρας σας είναι ένας άνθρωπος, που ενεργεί όπως σκέπτεται. Και πού σίγουρα έμεινε πάντα πιστός στις πεποιθήσεις του... Προπάντων να κρατήσετε μέσα σας την ικανότητα να αισθάνεστε πολύ βαθιά κάθε αδικία, που διαπράττεται εναντίον οποιουδήποτε, σ΄ οποιοδήποτε σημείο κι αν είναι του κόσμου... Αυτή είναι η πιό ωραία αρετή ενός επαναστάτη.}


    Ο άνθρωπος που ονειρεύτηκε μία πατρίδα για όλους τους ανθρώπους , ακόμη και για όσους δεν είχαν ποτέ πατρίδα .

    Το χτύπημα της αδικίας του ήταν αδιάφορο για το πού γίνεται η αδικία, από ποιόν και για ποιόν, αυτή ήτανε η μόνιμη αγωνία του Τσέ και που κυριάρχισε ως το τέλος, στην πορεία της ζωής του..

    Ο Ιππότης της Επανάστασης κατά της αδικίας ΔΕΝ ΠΈΘΑΝΕ ΠΌΤΕ, δεν κατάφεραν να σκοτώσουν τα ιδανικά του ΠΌΤΕ, πάντα θα υπάρχουν μέσα σε κάποιο άλλο Η άλλη , άλλο Η άλλη.... να είστε σίγουροι ..

    Η Ο.Π.Λ.Α..Μπούτζουκας Τηλέμαχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση