GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΗΠΑ: Εξετάζουν την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στη Συρία

Oι ΗΠΑ εξετάζουν την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων (no-fly zone) στη Συρία δήλωσαν δυτικοί διπλωμάτες, μεταδίδει το Reuters. Σ...


Oι ΗΠΑ εξετάζουν την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων (no-fly zone) στη Συρία δήλωσαν δυτικοί διπλωμάτες, μεταδίδει το Reuters.

Στον απόηχο της απόφασης του Λευκού Οίκου να παράσχει εξοπλισμόστους εξεγερθέντες, δυο ανώτεροι διπλωμάτες ανέφεραν ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν το σενάριο επιβολής μιας περιορισμένης ζώνης απαγόρευσης πτήσεων.

Ωστόσο μια τέτοια απόφαση προϋποθέτει την καταστροφή των συστημάτων αεράμυνας της Συρίας, κάποια εκ των οποίων είναι ιδιαίτερα προηγμένα, αλλά και της πολεμικής αεροπορίας της χώρας.

Επιπροσθέτως ιδιαίτερα αρνητική πρέπει να θεωρείται η αντίδραση της Ρωσίας. Ως εκ τούτου εξετάζονται και άλλες εναλλακτικές λύσεις για να ενισχυθούν οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις, σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο.

Σημειώνεται ότι χθες σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι 100-150 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την χρήση των χημικών όπλων.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Αμερικανού προέδρου τονίζεται ότι η Ουάσινγκτον διαθέτει αξιόπιστα στοιχεία από πολλαπλές πηγές ενημέρωσης για τη χρήση -μεταξύ άλλων- και του φονικού αερίου σαρίν. Αντίστοιχες εκτιμήσεις είχαν διατυπώσει το προηγούμενο διάστημα και οι κυβερνήσεις της Βρετανίας και της Γαλλίας.

«Έχουμε εξασφαλίσει δείγματα από τη Συρία που εξετάσθηκαν» στη Βρετανία και «αποκάλυψαν την παρουσία του αερίου σαρίν» είχε τονίσει ο εκπρόσωπος του Foreign Office. euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση