GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κύπρος: Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε τις προσφυγές για το "κούρεμα" καταθέσεων

Το Ανώτατο Δικαστήριο κατά πλειοψηφία, απέρριψε ως απαράδεκτες τις προσφυγές για το «κούρεμα» των καταθέσεων στην Τράπεζα Κύπρου και...


Το Ανώτατο Δικαστήριο κατά πλειοψηφία, απέρριψε ως απαράδεκτες τις προσφυγές για το «κούρεμα» των καταθέσεων στην Τράπεζα Κύπρου και τη Λαϊκή. Με βάση την απόφαση αυτή...
οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προσφύγουν στα Επαρχιακά Δικαστήρια.

Το Ανώτατο Δικαστήριο απεφάνθη ότι οι προσφυγές δεν ανάγονται στο πλαίσιο της αναθεωρητικής του δικαιοδοσίας, καθώς τα δικαιώματα των καταθετών, δεν εμπίπτουν στη σφαίρα του δημοσίου δικαίου, αλλά στη φύση του ιδιωτικού δικαίου και ως τέτοιες μπορούν να εξετασθούν στο πλαίσιο αστικών αγωγών. Υπέρ της απόφασης τάχθηκαν επτά δικαστές και εναντίον δύο.

Ο Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης δήλωσε ότι η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου έχει πολλές κατευθυντήριες γραμμές για την εξέλιξη της δικαστικής διαδικασίας και πρέπει να μελετηθεί με πολύ προσοχή απο όλους. Ερωτηθείς δε κατά πόσο οι επηρεαζόμενοι καταθέτες θα μπορούν να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, είπε ότι θα πρέπει πρώτα να εξαντλήσουν τα εγχώρια ένδικα μέσα.

Ο Γενικός Εισαγγελέας δήλωσε ότι οι νομικές διαδικασίες μέσω των εγχώριων ένδικων μέσων, δηλαδή η παραπομπή των αγωγών στα Επαρχιακά Δικαστήρια, θα χρειαστούν χρόνο.
capital.gr

1 σχόλιο

  1. 1) Αναπτύξη γιοκ ! Ύφεση 5,6% αντί 5,3% και το επόμενο τρίμηνο θα συνεχιστεί. Χωρίς δώρα Πάσχα και επίδομα αδείας, η ΝΔΠΑΣΟΚΔΗΜΑΡ δίνει τη χαριστική βολή στην οικονομία.

    2) Ποιο χρήμα ; Όλες οι οικονομίες πηγαίνουν σε δόσεις για την εφορία, στα χαράτσια της ΔΕΗ. Και τώρα χαράτσι για το 2013, 3 φόροι στα ακίνητα, και από το 2014 αγγούρι στα ακίνητα, οικόπεδα, αγροτεμάχια. Έτσι θα αναγκαστούν όλοι σχεδόν οι Έλληνες να ξεπουλήσουν την ακίνητη περιουσία τους στους επιτήδειους !

    3) Η Τρόικα απέτυχε, το ΔΝΤ ομολόγησε, αλλά ο καϋμός τους συνεχίζεται. Φόροι και άρση των πλειστηριασμών και απολύσεις. Μέχρι να εξαθλιωθεί το 90% των Ελλήνων. Όσο η ΝΔΠΑΣΟΚΔΗΜΑΡ λαμβάνουν στα γκάλοπ, έστω αυτά τα εικονικά ποσοστά, τόσο το αγγούρι σε φόρους και χαράτσια θα είναι μεγάλο.

    4) Συντάξεις ; Μείωση κατά 30% από το 2015. Εφάπαξ ; Άγνωστο για όσους βγουν από το 2014 και μετά. Οι συνταξιούχοι, πια, μαζί με τα συμπληρώματα της σύνταξης λαμβάνουν μεγαλύτερο ποσό από τους εργαζόμενους ! Εκεί κατάντησαν την ελληνική οικονομία η ΝΔΠΑΣΟΚΔΗΜΑΡ!

    5) Έγινε η επιστράτευση των καθηγητών και οι Πανελλαδικές. Και τώρα ; Το 50% κάτω από τη βάση, όσοι μπουν θα είναι σίγουρα άνεργοι ή μετανάστες, όπως και οι τωρινοί φοιτητές και οι γονείς θα κλαίνε και οδύρονται. ΝΔΠΑΣΟΚΔΗΜΑΡ δεν θέλατε ; Πάρτε να έχετε ! Τα νέα παιδιά δεν τα σκέφτεστε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση