GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι καυτοί διάλογοι στο Μαξίμου...

Το κλίμα μεταξύ των τριών κυβερνητικών εταίρων κατά τη χθεσινή σύσκεψη ήταν εκρηκτικό, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι τόνοι ανέβηκαν αρκε...

Το κλίμα μεταξύ των τριών κυβερνητικών εταίρων κατά τη χθεσινή σύσκεψη ήταν εκρηκτικό, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι τόνοι ανέβηκαν αρκετές φορές.
Βενιζέλος: Το θέμα δεν είναι η ΕΡΤ, είναι ότι δεν λειτουργείς δημοκρατικά, φέρεσαι αλαζονικά και δεν μας σέβεσαι.
Κουβέλης: Δεν δέχομαι μονομερείς αποφάσεις.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με την εφημερίδα "Τα Νέα", επεδίωξε να κρατηθούν οι τόνοι χαμηλά, αναφέροντας ότι: "δεν επιθυμεί ούτε ήθελε ένα μπρα ντε φερ", ενώ – εν αναμονή της απόφασης του ΣτΕ - διαβεβαίωσε ότι θα σεβαστεί απολύτως μια δικαστική εντολή αναστολής της απόφασης για την ΕΡΤ.
Παράλληλα παρουσίασε μια πρόταση εννέα σημείων, τόσο για το θέμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης όσο και για τη λειτουργία της κυβέρνησης, επαναλαμβάνοντας ότι δεν επιθυμεί εκλογές.
Όταν έγινε γνωστή η απόφαση, υπήρξε ζήτημα ερμηνείας και προσεκλήθησαν ο ΓΓ της κυβέρνησης Τ. Μπαλτάκος και ο νομικός σύμβουλος του κράτους κ. Μπένος οι οποίοι είπαν ότι με την απόφαση του ΣΤΕ η ΕΡΤ έκλεισε.
"Το θέμα δεν είναι η ΕΡΤ. Είναι ότι δεν λειτουργείς δημοκρατικά, φέρεσαι αλαζονικά και δεν μας σέβεσαι...", φέρεται να ήταν μια από τις φορτισμένες επισημάνσεις του κ. Βενιζέλου, ενώ και ο κ. Κουβέλης λίγο αργότερα είπε με πολύ αυστηρό ύφος "δεν δέχομαι μονομερείς αποφάσεις. Και εάν υπάρξει αδιέξοδο δεν χρειάζεται να γίνουν εκλογές. Μπορούμε να βρούμε λύση με άλλο τρόπο", υπαινισσόμενος αλλαγή Πρωθυπουργού, όπως αναγνώριζαν στενοί συνεργάτες του.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιτέθηκε με σφοδρότητα και στον παρόντα υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, το νέο "αφεντικό" της ΕΡΤ πια.
Αφορμή ήταν το περίφημο e-mail, με το οποίο απειλούσε με κλείσιμο όσους περιφερειακούς σταθμούς αναμεταδίδουν το "πειρατικό" πρόγραμμα των εργαζομένων στην ΕΡΤ. "Οι φωνές ακούστηκαν στους διαδρόμους του Μαξίμου", σχολίαζαν οι δικοί του συνεργάτες.
Εν τέλει, ο πρωθυπουργός φέρεται να δεσμεύτηκε ενώπιον των δύο κυβερνητικών του εταίρων ότι ο φορέας - γέφυρα μεταξύ της παλαιάς ΕΡΤ και της ΝΕΡΙΤ μπορεί να εκπέμψει ακόμη και μέσα στην εβδομάδα.
Η συζήτηση για την ΕΡΤ ολοκληρώθηκε καθώς οι επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ ζήτησαν να μελετήσουν αναλυτικά την απόφαση του ΣτΕ και να επανέλθουν προφανώς στη νέα σύσκεψη της Τετάρτης.
Υπενθυμίζεται ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ενημέρωσε την τρόικα για τις χθεσινοβραδινές εξελίξεις σχετικά με την ΕΡΤ, μετά την απόφαση του ΣτΕ και τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών.
Όπως ανέφερε υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών θα τεθεί και το θέμα των καθυστερήσεων στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, μετά την αποτυχία του διαγωνισμού για την πώληση της ΔΕΠΑ.

1 σχόλιο

  1. ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΛΛΑΓΉ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΎ ΘΑ ΗΡΈΜΗΣΗ Ο ΤΟΠΟΣ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΕΙΝΑ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΌ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση