GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καταρρέει η βιομηχανία στη Μαγνησία!

H EE χθες και σήμερα σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, συσκέπτεται για να βρει τρόπους ώστε να μειώσει την ανεργία ενισχύοντας τις επιχειρή...

H EE χθες και σήμερα σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, συσκέπτεται για να βρει τρόπους ώστε να μειώσει την ανεργία ενισχύοντας τις επιχειρήσεις του Νότου και της Ελλάδας.

Προσερχόμενος στη Σύνοδο ο πρωθυπουργός τόνισε με ιδιαίτερη βαρύτητα ότι πρέπει να ληφθούν δραστικά μέτρα για την καταπολέμηση της ανεργίας, η οποία προκαλεί προβλήματα στην κοινωνική συνοχή.

Σε χώρες όπως η Ελλάδα η ανεργία έχει εκτιναχθεί στα ύψη. Ακόμη μια κραταιά επιχείρηση η "Κατσέλης" με 500 εργαζόμενους κατέβασε ρολά λόγω της μείωσης του τζίρου της.

Στη Μαγνησία αυτή την ώρα αντιμετωπίζουν μια σειρά προβλημάτων που χρήζουν άμεσης παρέμβασης οι χαλυβουργίες Μάνεση, η ΙΜΑΣ, ο Κιολεΐδης, ενώ παρά την κρίση η ΑΓΕΤ προσπαθεί να κρατήσει το προσωπικό της.

Ο πρωθυπουργός της χώρας μας ζητά λύση από την Ε.Ε. και σωστά κάνει, όμως θα έπρεπε πρώρα να λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βιομηχανίες ώστε να παραμείνουν σε λειτουργία και να κρατήσουν τις θέσεις εργασίας και συγχρόνως να ζητά επενδύσεις.

Είναι γνωστό ότι μια σειρά βιομηχανιών κυρίως τσιμέντου και χάλυβα αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την ακριβή ενέργεια (ΔΕΗ) με αποτέλεσμα να επιβαρύνουν το κόστος των προϊόντων τους και να μήν είναι ανταγωνιστικές στην αγορά.

Η ΑΓΕΤ και οι χαλυβουργίες είναι επιχειρήσεις που λόγω της μείωσης των παραγγελιών τους αντιμετωπίζουν προβλήματα. Κανείς δεν ασχολήθηκε στην κυβέρνηση.

Αν οι βιομηχανίες κλείσουν και μείνουν οι εργαζόμενοι χωρίς δουλειά, ο πρωθυπουργός θα ψάχνει ακόμη για να φέρει στην Ελλάδα επενδύσεις από την Κίνα, από την Σαουδική Αραβία και ανά τον κόσμο.

Η επιχείρηση Κιολεΐδη φυλλοροεί. Κάθε μήνα απολύει εργαζομένους και υπάρχει κίνδυνος στο τέλος του χρόνου να κλείσει, παρά την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από την επιχείρηση.

Αναζητά δουλειά στο εξωτερικό διότι έχει την τεχνογνωσία, αλλά βρίσκει μπροστά της τοίχος διότι οι εγγυητικές επιστολές ελληνικών τραπεζών δεν γίνονται δεκτές.

Φυσικά δεν είναι μόνο αυτά τα προβλήματα της ελληνικής βιομηχανίας, που δεν μπορεί να κρατήσει τις θέσεις εργασίας και ζητά μειώσεις μισθών και εκ περιτροπής εργασία.

Ο πρωθυπουργός της χώρας μας ας βρει λύσεις σε αυτά τα προβλήματα διότι οι ουρές των ανέργων θα μεγαλώνουν αν συνεχίσει την τακτική που ακολουθεί να ψάχνει επενδυτές και να ερημώνει την χώρα από την κάθε παραγωγική διαδικασία.

magnesianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση