GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η μνήμη του Προφήτη Αμώς στο Φαληράκι Ρόδου

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα τιμήθηκε και φέτος την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013 η μνήμη του Προφήτη Αμώς στο Φαληράκι της...


Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα τιμήθηκε και φέτος την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013 η μνήμη του Προφήτη Αμώς στο Φαληράκι της Ρόδου παρουσία πλήθους κόσμου ενώ τελέστηκε και πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Ρόδου κ.κ. Κυρίλλου.

Η Μονή του Προφήτη Αμώς βρίσκεται 14 χλμ. από την Ρόδο, κοντά στο Φαληράκι. Ο Προφήτης Αμώς (από το Θεκουέ του Ισραήλ) έζησε 800 χρόνια πριν τη γέννηση του Χριστού και υπήρξε πατέρας του Προφήτη Ησαΐα. Σύμφωνα με την παράδοση ο Προφήτης Ηλίας, του οποίου το μοναστήρι βρισκόταν στην κορυφή του βουνού, τσακώθηκε με τον Αμώς και έριξε βράχο για να καταστρέψει το εν λόγω μοναστήρι. Ο Αμώς όμως σταμάτησε τον βράχο τρυπώντας τον. Λέγεται ότι ο βράχος αυτός διασώζεται στη πίσω πλευρά της Μονής.
Ο ναΐσκος του Προφήτη Αμώς είναι κτισμένος πάνω σε ερείπια παλαιοχριστιανικής βασιλικής (5ου-6ου μ.χ. αι.) και φέρει σπαράγματα τοιχογραφιών των βυζαντινών και μεταβυζαντινών χρόνων. Το μοναστηριακό συγκρότημα με τον ναό και τον περίβολο του κτίσθηκε το 1838. Η Μονή εορτάζει στις 14 Ιουνίου.
allaksogolies.gr

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση