GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποια συμφωνία έκαναν για το κούρεμα καταθέσεων στις Τράπεζες...

Επίτευξη πολιτικής συμφωνίας για τους κανόνες της διάσωσης εκ των έσω (bail-in) των προβληματικών τραπεζών ήταν ο "καρπός" της ...

Επίτευξη πολιτικής συμφωνίας για τους κανόνες της διάσωσης εκ των έσω (bail-in) των προβληματικών τραπεζών ήταν ο "καρπός" της πολύωρης συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης στις Βρυξέλλες, μία ημέρα πριν την Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. σήμερα και αύριο.
Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newsires, επικαλούμενο πηγές της Ε.Ε. η συμφωνία "βλέπει" το ταμείο εκκαθάρισης και τον μηχανισμό εγγύησης καταθέσεων στο 1,3% των εγγυημένων καταθέσεων. Παράλληλα, αποφασίστηκε ότι θα χρηματοδοτείται κατ΄ελάχιστο το 8% του συνολικού παθητικού μιας τράπεζας.
Ειδική συμφωνία για τους κανόνες bail-in φέρεται να εξασφάλισε η Σουηδία, η οποία έχει την επιλογή να χρησιμοποιήσει ως μέτρο του bail-in το 20% των σταθμισμένων κατά κίνδυνο παγίων.
Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση